![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
niestety skrypt w którym pomógł mi ostatnio Kofel (w tym temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=211830) nie spełnia swego zadania gdyż kanał rss z którego były pobierane informacje miał duże opóźnienie nawet po 2-3 godziny co jest dla mnie nie do przyjęcia. Na internecie znalazłem taki skrypt:
Lecz też nie funkcjonuje. Każdy nagłówek newsa w kodzie jest w . Na stronie z której pobieram informacje jest 10 newsów lecz otwierając plik w katalogu cachedPages znajduje się tylko nagłówek najstarszego, jednego news'a. Nawet ten jeden nagłówek nie wysyła na maila. W czym problem ? Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował cox 29.01.2013, 19:27:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Na stronie z której pobieram informacje jest 10 newsów lecz otwierając plik w katalogu cachedPages znajduje się tylko nagłówek najstarszego, jednego news'a Ponieważ kod co tu nam pokazałeś, trakuje daną stronę jako jedną całość. Nie rozróżnia, że na niej jest 10 newsów. Ten kod zwraca ze strony tylko ostatni selektor - w twoim wypadku ostatni news.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze w takim razie jak zrobić by wyświetlał pierwszy.
Próbowałem coś takiego
Lecz nic to nie dało. Możesz bardziej naprowadzić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ten kawałek leci po wszystkich newsach. Skoro chcesz miec tylko pierwszy, to skoncz pętle od razu po rozpoczęciu
i po sprawie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak
![]() Wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 18:30 |