![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien skrypt PHP i b. zależy mi na tym aby działał on w czasie rzeczywistym, więc pomyslałem, aby zrobić takie "sztuczne działanie" - czyli nie pętla nieskończona tylko skrypt się wykona i w ostatniej linijce wywołuje np poprzez cURL'a (nie czekając na odpowiedź czyli ignore_user_abort + CURLOPT_TIMEOUT), skrypt nie jest ciężkim skryptem, nie zżera dużo sieci ale nie chcę przypadkowo zapchnąć jakiegoś VPS'a (nie wiem czy da się) tym bardziej żadnego "Shared" i myślę nad ofertą Kimsufi
http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml Ta najtańsza - czy ktoś ma jakieś uwagi? Ew. może polecić coś tańszego bo zależy mi na: Procesor min 1.2GHz 512-1024 mb Ram Dysk - 1gb (pomieścić system linux (tekstowy debian)) + reszta na ewentualną bazę danych łącze 100mbps w obie strony (dl/up) Dlatego oferta Kimsufi spełnia moje wymagania ale może są jakieś "kruczki" odnośnie aplikacji działających w czasie rzeczywistym, lub serwery te są awaryjne etc. Pzdr. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Jeśli czas rzeczywisty to zastanów się nad dość świeżą technologią WebSocets. Szczerze mówiąc jeszcze nie sprawdzałem jak to współgra z PHP, ale niedługo mam zamiar stworzyć na tym projekt. Pozdrawiam. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodam tylko, że ingerencja klienta (np przeglądarka) nie wchodzi w gre, aplikacja ma sama sobie tam istnieć i działać
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:21 |