![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-KO_shi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Dla testów napisałem wieczną pętle w skrypcie a następnie uruchomiłem i to nawet dwukrotnie. Teraz mam problem po muszę oba te skrypty zatrzymać. I nie wiem jak. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
lol
![]() Jeśli windows to ctrl+shift+esc i masz listę procesów.... zabij php (lub apache). Jeśli linux to ctrl+esc i masz liste procesów... zabij php (lub apache) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-KO_shi- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmm. to znaczy. uruchoamiam przeglądarkę (bo tylko tak mam dostęp do komputera na którym uruchomiłem) a potem ctrl-alt-delete... czy też mam taką komendę wysłać po ftp.
No gdybym to odpalił na swoim kompie to byłoby tak proste i nie zawracałbym nikomu głowy. Ale mam serwer wykupiony na u dostawcy dlatego szukam jakiejś funkcji która potrafi zabijać taki działający skrypt. Coś na podobieństwo polecenia Kill. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hehe, myślalem ze ty to lokalnie odpaliłes a ty na serwerze do ktorego nie masz dostepu ssh....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgłoś to do dostawcy, niech sam ubije u Ciebie ten proces i po sprawie.
Jeśli to zwykły hosting, to samemu tego nie zrobisz. I tu to dość dziwne, hostingi raczej mają blokady jak skrypt za długo jest mielony, więc sam powinien się wyłączyć. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
-KO_shi- |
![]()
|
Goście ![]() |
no to mam nadzieje że tu żadnej blokady nie załążą. Skrypt w założeniu będzie wykonywał kilka prostych operacji co 1 minutę więc pewnie nie obciąża zbytnio serwera. Póki co skrypty działają już drugi tydzień
![]() shell_exec() Czy ta funkcja coś by mi pomogła? |
|
|
![]()
|
|
No dziwne troche, ze to juz chodzi 2 tygodnie nonstop i jeszcze się nie zabiło. Dobry hosting
![]() Zrób sobie prostego ubijacza: sprawdzaj w skrypcie, czy nie istnieje np. plik kill_me.txt Jeśli istnieje, to skrypt ma się konczyc. Gdy wiec bedziesz chcial zabić taki skrypt, poprostu wrzuć plik kill_me.txt Zaś co do zabicie tego co już teraz chodzi... to raczej shell_exec nie pomoze, bo do zabicia procesu byś musiał mieć uprawnienia właściwe, a tych raczej nie masz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpaliłeś pętlę która działa 2gi tydzień?
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
-KO_shi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czegoś takiego jak CRON to chyba mi nie udostępnili... włąśnie dlatego chciałem sprawdzić czy mi będzie chodził taki skrypt.
W wersji docelowej zrobiłem ubijacza w postaci odpowiedniego pola statusowego w bazie MySQL. W ten sposób będę mógł zabić proces w dowolnej chwili. Póki co muszę zabić te wersje testowe. A funkcje proc_close(), proc_terminate()... tylko że przeczytałem że one działają tylko na funkcje otwarte przez proc_open. |
|
|
![]()
|
|
To czas zmienić hosting. CRON to standard. Uruchomienie w pętli zapytań mysql jest dość ryzykowne, z czasem się wyłoży.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |