![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Próbuję stworzyć "potrójnę" tło. tzn (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tło całej strony na górze ma określoną wielkość 1400x685px, na dole 1400x370px, a pomiędzy nimi chcę wstawić pasek o wymiarach 1400x1px, który będzie się automatycznie dopasowywał do długości strony i tyle razy powielał aby przerwę między top i bottom załątać. kod: @charset "utf-8"; /* CSS Document */ html { background: url(images/background_top.jpg) top no-repeat, "url(images/background_middle.jpg) center repeat-y," url(images/background_bottom.jpg) bottom no-repeat; height: 100%; width: 100%; } body { width: 940px; height: auto; margin: auto; } i problem polega na tym, że to nie działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tzn. środkowy wiersz specjalnie zaznaczyłem "" ponieważ to z nim są problemy. Otóż przeglądarka nie wychwyca tego, że na dole jeszcze ma być tło o wysokości 370px i paski ze środka są powielone do samego dołu strony. Może ma ktoś jakiś pomysł jak inaczej rozwiązać tego typu tło? Szukałem dużo w necie i znalazłem kilka interesujących stron, lecz nigdzie nie było przypadku podobnego do mojego, były tylko "podójne" tła... Z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Dziadzia 28.01.2013, 19:45:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:47 |