![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy że mam następującą stytuację:
Produkuje sobie powiedzmy system CMS, który ciągle się rozwija, ale jednocześnie mam na tym systemie oparte wiele stron które różnią głównie dwoma katalogami - powiedzmy template i configi. Chciałbym na mojej roboczej maszynie mieć coś takiego że kod całego CMS'a jest wspólny, tak abym nie musiał po każej modyfikacji kopiować go do każdego projektu oddzielnie. Jakieś pomysły? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Stosunkowo niedawno zacząłem też używać gita. Niewiem czy do końca dobrze to rozumiem, ale czy nie jest dobrym pomysłem zrobienie po prostu różnych branchy w ramach jednego repozytorium które różniły by się właśnie tylko wybranymi katalogami i plikami? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Dobrze rozumiesz, git idealnie się do tego nadaje, tylko twórz branche z mastera. Wydaje mi się, że przesada z zakładaniem swojego serwera git, lepiej skorzystać z bitbucket.org. Możesz założyć prywatne repozytorium. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:57 |