![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam 3 div'y class="question" i taki kod
Divy (poza pierwsyzm) są po zaladowaniu strony schowane. W założeniu powyższy kod ma schować aktualny div o klasie question i pokazać kolejny. Chowanie aktualnego div'a działa, ale zamiast pokazać kolejny, pokazuje mi WSZYSTKIE kolejne. Gdzie jest haczyk? Z góry dzięki za pomoc! Ten post edytował sajegib 26.01.2013, 13:38:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to kolejny element za wszystkimi div-ami o klasie question, czyli dla: bedzie to element div o id next. .next() nie wie w tym przypadku, że chodzi Ci o element klasy question. Zajrzyj do dokumentacji i tutaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdeczne dzięki, już rozumiem.
Mam teraz jeszcze jeden problem, jeśli dojdę do ostatniego div'a i kliknę 'next' to - wiadomo - nic się nie pokazuje. Chciałbym schować button 'next' przy ostatnim divie. Nie mówię, żebyś mi napisał kod, ale chociaż nakierował (jeśli możesz). Czy jest jakiś inny sposób niż numerowanie każdego z divów? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można spróbować tak, ale osobiście zastanowiłbym się nad numerowaniem, bo można dokładniej zidentyfikować elementy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:03 |