|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Uczę się dopiero ajaxa i walcze z wysłaniem zmiennych do pliku, któy zapisuje te zmienne w bazie danych. Udało mi się już wysłać tekst:
Problem w tym, że nie umiem wysłać w ten sposób zmiennej np
Jak zrobić, żęby wysłał mi wartość zdefiniowaną powyżej czyli w tym przypadku 8? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witaj!
W drugim przypadku powinieneś otrzymać wartość 8 w zmiennej $_POST['war']. Może coś źle w php odebrałeś ? Popatrz sobie na pełną składnię ajaxa w jQuery czyli
Masz większą kontrolę nad tym co chcesz zrobić. $.post jest tylko takim skrótowcem, który tak na prawdę w tle korzysta z pełnej funkcji $.ajax(). To tak tylko przy okazji bo dzisiaj rozgadany jestem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdro. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Faktycznie w drugim przypadku już zadziałało. To chyba przemeczenie. Z tej funkcji, którą podałeś na pewno skorzystam. Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie z serii podstawowych. Gdzie umieścić w kodzie poniższe polecenie, żeby po kliknięciu (w moim przypadku) w obrazek wykonało się to polecenie. Zdaje się, że w zdarzeniu OnClick można wstawić tylko funkcję. Pytanie może banał ale ja pisałem wcześniej tylko w delphi i tam były funkcje i procedury. Takie rzeczy wstawiało się w procedury.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Musisz utworzyć listener dla zdarzenia click na twoim obrazku:
Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 07:50 |