![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki plik htaccess: Kod Options FollowSymLinks Options -Indexes RewriteEngine On DirectoryIndex index.php RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domena.pl RewriteRule ^(.*)$ http://domena.pl/$1 [R=301,L] RewriteRule ^images/token\.jpg$ images/token.php?mod_rewrite=true [QSA,L] RewriteRule ^admin/(.*).html$ admin/index.php?page=$1 [QSA,L] RewriteRule ^(.*)(\.js|\.css|\.jpg|\.png|\.gif|\.ico|\.txt|\.php|\.log|\.swf)$ $1$2 [QSA,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L] RewriteRule .*.(cache|tpl|log)$ - [F,NC] i dostaję błąd którego nie wiem jak naprawić: Cytat [Wed Jan 23 23:23:10 2013] [error] [client 91.222.27.120] Request exceeded the limit of 10 internal redirects due to probable configuration error. Use 'LimitInternalRecursion' to increase the limit if necessary. Use 'LogLevel debug' to get a backtrace. Zna ktoś może sposób na naprawę? Dodam, że strona leży na nazwa.pl ![]() Ten post edytował sebekzosw 24.01.2013, 09:44:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wywal tę linijkę:
RewriteRule ^(.*)(\.js|\.css|\.jpg|\.png|\.gif|\.ico|\.txt|\.php|\.log|\.swf)$ $1$2 [QSA,L] i powiedz czy nadal masz zapętlenie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, i dalej błąd 500.
po usunięciu: RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L] problemu nie ma, ale to akurat potrzebne jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) A istnieje plik index.php?
![]() 2) nie: ^(.*)$ a: (.*) 3) jesli to nie pomoze, to wywal jeszcze QSA dla testu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1. Oczywiście, że istnieje ;-)
2. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*) index.php?url=$1 [QSA,L] dalej błąd 500 3. Wywalenie QSA też nic nie daje |
|
|
![]()
|
|
1) A może to spowodu przekierowań w pliku php? Masz tam jakies?
2) Jeśli to nie to, to wywal cały htaccess, a potem dodawaj każdą opcję pokolei. Będziesz wiedział ktora powoduje przekierowania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
w pliku nie mam przekierowań. Robiłem tak jak zasugerowałeś i w ten sposób ustaliłem, że problem jest właśnie z tą linijką. A co ciekawe. Na nazwa.pl jest inna strona, która ma ten sam htaccess (musiałem dopisać kilka reguł do obrazków tylko) i tam działa bez problemów...
|
|
|
![]()
|
|
Z którą linijką? Omawialiśmy kilka...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L] albo RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*) index.php?url=$1 [QSA,L] w skrypcie występowało przekierowanie, ale go skomentowałem:
jednak i tak nie ma znaczenia napisałem taką regułę RewriteRule ^(.*)$ test.php?url=$1 [QSA,L] i też zwraca błąd 500, a powinno 404... i ten sam błąd w dzienniku błędów Problem rozwiązany. Nie chodziło o błędną regułę a o: Kod RewriteBase / ;/ takie proste rozwiązanie a trzeba było poszukać i pokombinować... Ten post edytował sebekzosw 24.01.2013, 11:22:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:00 |