![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem jak dobrze opisać problem, ale spróbuję. Dostałem "projekt po kimś" do poprawki. W kodzie jest miejsce w którym tekst powinien zostać przetłumaczony w zależności od używanej przez użytkownika wersji językowej. Oto kod, który przetłumaczy frazę "Moje konto", w/g słownika zdefiniowanego w pliku:
Wydaje mi się, że Smarty coś miesza/przesłania albo w pierwszej kolejności próbuje tłumaczyć a dopiero później podstawia wartości... Nie znam się za bardzo na Smarty, także nie bardzo wiem jak to sprawdzić. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Albo gdzie/jak szukac przyczyny? Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Niewiadome: 1. Wersja Smarty 2. Co robi block.l.php w katalogu plugins? Pokaż kod. implementuje get_text .. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1. 2.5.3 2. nie mogę znaleźć block.l.php... Przeszukałem pliki i w jednym znalazłem 2 funkcje, które póki co niewiele mi rozjaśniły sprawę, ale coś sprawdziłem dzięki temu. Wiem, że string jest hasowany na md5 i porównywany z kluczem w tablicy z tłumaczeniem. MD5 dla "Moje konto" to b22652b0e4a3d18fcff0e53f0fc14564 i taki klucz jest w pliku z tłumaczeniem (jak wspomniałem wyżej, {l}Moje konto{/l} zostanie prawidłowo przetłumaczone na 'Mein konto'). Sprawdziłem tak:
Wstawiam kod obu funkcji poniżej (Int.Smarty.class.php):
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ciężka sprawa. Spróbuj tak ...
Ewentrulanie przekaż to jako parametr do bloku
Jak już doszedłeś daj w funkcji
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
pierwszy kod wyświetla dokładnie tak samo jak przedtem i nie tłumaczy.
to nie wyswietla nic. nie wyswietla 'Moje konto', dla żadnego z poniższych
Może chodzi o cast na string? Sam już nie wiem co o tym myśleć... Ten post edytował colachips 23.01.2013, 15:42:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wyświetla 'Moje konto', ale nie tłumaczy.
Spróbowałem jeszcze ale nadal to samo, czyli po prostu 'Moje konto' Zastanawiam się czy ma znaczenie to, że to wszystko odbywa się w section? Ten post edytował colachips 23.01.2013, 18:18:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:28 |