![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zabrałem się za używanie: Tree,Translatable, Sluggable, Timestable, Loggable . Z tego co wyczytałem, to do tego potrzeba jest zainstalowania Stof DoctrineExtensionsBundle. Próbowałem zainstalować stąd: https://github.com/stof/StofDoctrineExtensi...s/doc/index.rst , ale nie bardzo mi to wychodzi. Nie wiem czy dobrym torem idę. Wszystko robię na Symfony 2.1. Stanąłem na i sypie błędami jak dopisuje to do configa "Add the extensions to your mapping" : # app/config/config.yml doctrine: orm: ...... Podłączał ktoś z Was to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakimi błędami?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej... system stawiałem i z deka mi zeszło, więc tak z opóźnieniem
![]() Nie wiem, czy ta wersja z której próbowałem instalować, jest do 2.1. Patrząc iż jest to wpisane w composer.json to rozumiem, że nie jest to 2.0 ![]() Wiec tak. 1. Zaciągnęło mi dobrze całego bundla po zainstalowaniu 2. Kolejny krok to zgodnie z instrukcją: Register the DoctrineExtensions and Stof namespaces gdy wklejam to:
To mi wyskakuje: Fatal error: Call to undefined method Composer\Autoload\ClassLoader::registerNamespaces() in C:\wamp\www\sym2\app\autoload.php on line 14 Moja struktura app/autoload.php wygląda tak: (tutaj wersja bez wklejonego powyższego kodu).
Kolejnych kroków nie mogę wykonać...no bo najpierw muszę to do autoloadera załadować ale jak widać jest jakiś problem ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czytasz dokumentacji dobrze, mieszasz instalację za pomocą composera i bez:
Cytat Register the DoctrineExtensions and Stof namespaces Only required, when using submodules. Dobra, na szybko instalacja przeszła, kroki: # composer.json Kod "require": { "stof/doctrine-extensions-bundle": "dev-master", } potem w konsoli wykonujesz: Kod composer update # ewentualnie php composer.phar update potem w pliku AppKernel.php:
i dalej już konfiguracja w pliku config.yml. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
WItam,
no ... masz rację, okej mam to tak zrobione. Teraz wrzucam w # app/config/config.yml Add the extensions to your mapping Zamiast:
Daję
i wyskakuje:
Kurcze ni teraz nie wiem czy to miało być zamiast tamtego czy dodatkowo. Ale i tak i tak próbuje i ten sam błąd. |
|
|
![]()
|
|
Wrzuć na pastebin swoją konfigurację, bo coś masz namieszane: AppKernel.php i config.yml. Jak mniemam Composer aktualizuje Ci paczki?
|
|
|
![]()
|
|
ooo dzięki,
Tutaj poniżej to czego potrzebujesz. APP KERNEL => http://pastebin.com/CRGTG9ws config.yml => http://pastebin.com/MfccS4gS |
|
|
![]()
|
|
Odkomentuj konfigurację doctrine.dbal (na podstawie Twojego kodu: http://pastebin.com/2p6u6te7). Potem z konsoli:
Kod php app/console cache:clear i powinno śmigać.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie za poświęcony czas. Jest coraz lepiej... kurcze tak myślałem że ta tablica orm jest jedna...
Teraz wyskakuje MI : Unknown Entity namespace alias 'BackendPagesBundle'. 500 Internal Server Error - ORMException Czy przez zainstalowanie tego GEDMO muszę wszystko mieć na adnotacjach? Bo ja cały routing mam na .yml i takbym chciał mieć => jeśli się da. |
|
|
![]()
|
|
Skądże. Zajrzyj do tego linka, powinien wiele wyjaśnić: http://stackoverflow.com/a/12616261/669422
|
|
|
![]()
|
|
Hej,
Z tego co mi podesłałeś to rozumiem, że w mapowaniu musi być cała ścieżka do Bundli. Zatem miałem tak:
Teraz mam tak
I dalej to samo po wyczyszczeniu Cache. Mowa coś tam jest jeszcze o Shouldn't it be enough with auto_mapping: true? Tylko gdzie to wpisać? Co jeśli mam więcej bundli , a mam . Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Ten post edytował basso 27.01.2013, 14:18:34 |
|
|
![]()
|
|
Hej,
zobacz te zagadnienia na Githubie: https://github.com/stof/StofDoctrineExtensi...ndle/issues/141 https://github.com/stof/StofDoctrineExtensi...ndle/issues/134 https://github.com/stof/StofDoctrineExtensi...to-your-mapping Postawiłem teraz aplikację na SF, taki zapis działa dobrze: Kod # Doctrine Configuration
doctrine: dbal: driver: "%database_driver%" host: "%database_host%" port: "%database_port%" dbname: "%database_name%" user: "%database_user%" password: "%database_password%" charset: UTF8 orm: auto_generate_proxy_classes: "%kernel.debug%" auto_mapping: true mappings: StofDoctrineExtensionsBundle: ~ -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Działa mi sluggable, uaktywniłem jeszcze w config.yml
stof_doctrine_extensions: default_locale: en_US orm: default: sluggable: true I śmiga. Dzięki WIELKIE ZA POMOC ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@basso:
Na przyszłość proszę rozważniej przyznawać "Pomógł". Nie sądzę by: Cytat Jakimi błędami? było dla Ciebie faktycznie pomocne... |
|
|
![]()
|
|
A no chyba przegiąłem. Po prostu wklikiwałem
![]() Pytanie mam jeszcze jedno jak ktoś może pomóc. Próbowałem w kolejnych projektach instalować sluggable, ale wszędzie ten sam błąd. To się pojawia przy zaciąganiu jak wpisuję: composer upadte, ciągnie ciągnie i przy końcu jak natrafia właśnie na kirshwall... to się wywala. ![]() INSTALACJA STOF-A bez COMPOSERA. Założyłem sobie nowy projekt. 1. Przeniosłem Stof z Vendorw do nowego projektu 2. Dodałem wpis w config i Kernel I nie bardzo chce działać ten Stof. Oczywiście jak zapuszczę composerem to działa, tylko ja nie zawsze mam internet. Pytanie: 1. Czy wie ktoś jak można zainstalować Stofa bez composer, gdzie jakie wpisy trzeba dać oprócz tych których dodałem ?[size="6"][/size][color="#FF0000"][/color] Ten post edytował basso 21.04.2013, 14:23:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie też wywalalo ten blad
zaaktualizowalem Symfony do najnowszej wersji tam już chyba ten komponent nazywa się inaczej, jest w innym miejscu lub wogole go nie ma i blad nie wsykakuje |
|
|
![]()
|
|
Mówisz o Symfony 2.2 ? Dużo się różni od 2.1, bo nie wiem czy stofa mi się uda zainstalować ;/
Jak usunać katalogi .git z poziomu windowsa z zaciągniętych vendorów? Faktycznie, w wersji 2.2 problem nie występuje. Zatem przerzucam się na wersję 2.2 ![]() Ten post edytował basso 22.04.2013, 23:23:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:27 |