![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiatm!
mam kod JS na przewijanie obrazków. obrazki są poukładane kolejno w divie, kod nadaje mu szerokość wszystkich obrazków w nim a kiedy naciśnie się na guzik, div z obrazkami się przesówa - w lewo lub w prawo. Problem polega na tym że wszystko działa do 99 obrazków, kiedy obrazków jest ponad 100, każde wznowienie animacji do przesówania cofa całość do początku. Szerokość diva i ilość obrazków jest dobrze odczytana, bo kiedy przewinie się całą animację bez przerywania to dochodzi do końca. Z 98 obrazka przesówa sie do 99, a z 99 do 1 zamiast do 100 - tak jak by licznik animacji kończył sie na 99 obrazku, a potem nie wie co robić to zaczyna od początku. link do przykładu: http://jsfiddle.net/957UW/1/ sam JS: CODE $(document).ready(function(){ var imageSum = $(".sownica a").size(); var imageReelWidth = 140 * imageSum; $(".sownica").css({'width' : imageReelWidth}); $(".prawo").mousedown(function() { var imageWidth = $(".sownica").width(); var x = imageWidth - 854; $(".sownica").animate({marginLeft: -x }, 5000 ); }); $(".prawo").mouseup(function() { $(".sownica").stop(); }); }); $(document).ready(function(){ $(".lewo").mousedown(function(){ $(".sownica").animate({marginLeft: 0 }, 5000 ); }); $(".lewo").mouseup(function() { $(".sownica").stop(); }); }); Za pomoc lub podpowiedź z góry dziekuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już wrzucasz coś na fiddle'a, to upewnij się chociaż, że działa poprawnie. Przekopiuj style i wrzuć te obrazki na jakiś hosting, bo nikt ich z Twojego dysku nie odczyta :]
Poza tym, albo wrzuciłeś zły kod, albo wcale nie działał on tak, jak mówiłeś, lub tez wcale nie miałeś takiego problemu, jak mówiłeś. No ale pomagając Ci: 1. Miałeś błędy HTML'a. Jeden przycisk zawierałeś poza "suwnicą", drugi w niej...jak chciałeś potem wracać w lewo? 2. Miałeś błędy CSS'a. Elementy w "suwnicy" powinny mieć float: left;, aby były obok siebie, zamiast pod sobą. Wersja która u mnie działa (jest 120 "obrazków" - DIVów o różnych kolorach). Co dwudziesty ma niebieskie tło, ostatni (nr 120) - zielone. http://jsfiddle.net/5AEJ4/8/ Ten post edytował Michasko 23.01.2013, 10:49:35 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję bardzo z poświęcony czas i pomoc, jednak nadal mam ten sam problem.
Co dziwne, skopiowałem dokładnie wszystko co mam do "jsFiddle" i tam wszystko działa, przekopiowałem puźniej z "jsFiddle" na stronę i w przeglądarce już nie działa? Okazało się że miałem nie aktualny link do "jquery.min.js" , kiedy zaktualizowałem do nowszej wersji, wszystko działa jak należy. Dziwne że tylko to nie działało i dopiero po przejechaniu 2/3 galerii. Przepraszam za kłopot, mój błąd był głupi, ale gdyby nie przygoda z "jsFiddle" nigdy bym nie wpadł że o to może chodzić. Michasko - jeszcze raz dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:05 |