![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest następujący: Mam tabelę - łącznie ponad 75 tysięcy rekordów. Główny podział to: marka, model i typ. Mam już zaawansowany formularz ankiety i muszę jeszcze dopisać wybór własnie marki, modelu i typu motocykla. Zamysł jest następujący: na wstępie ładują się tylko marki których jest chyba tylko 40. Po wybraniu, ajaxem przez post ładuje się obok nowy select z modelami tej marki i po wybraniu kolejny ajax i post - select z typem modelu. Jest zamysł, brakuje wykonania. Mógłby ktoś pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj jQuery
.change() .val() Było niedawno na forum - przejrzyj |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już znam. Mimo wszystko ten wątek napisałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówiłem - jQuery polecam
taki durny przykład: Kod jQuery("#cośtam").change(function () {
jQuery("#cośtam option:selected").each(function () { var cośtam= jQuery(this).val(); if(cośtam == 1) {jQuery('.cośtam1').show();} else {jQuery('.cośtam1').hide();} }); |
|
|
![]()
|
|
Yhymn.
Opracowałem coś na podobieństwo tego co podesłał Araś. Teraz jednak zasadniczym pytaniem jest, jak to do CI wrzucić? ![]() Helper? Library? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:13 |