![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Problem mam nastepujacy.
Mialem text wpisywany w textarea i pozniej byl wysylany A teraz mmusze skorzystac z iframe i nie wiem jak to zrobic moze ktos mi opisac co mam zrobic? tzn chodzi mi dokladnie o to aby tresc wpisana w iframie byla wysylana tak jak mialem w textarea ale cos nie dziala czy da rade to jakos zrobic? Ten post edytował miszqa 20.09.2004, 15:14:38 -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niewiem co to ma swpólnego z php...
Kod <iframe src=stronaZtextarea.php></iframe> pozdrawiam, fiszol -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam cos takiego
i chce to wyslac np do kogos mejlem z tym ze to ma byc czesc skryptu php wiec jak pobrac informacje z iframe. wczesniej uzywalem textarea i dzialalo ok ale teraz musze dodac opcji kilka i juz sie gubie Ten post edytował miszqa 21.09.2004, 09:46:14 -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja tez bym z checia sie dowiedzial jak mozna wyciagnac dane z pola iframe zamiast z textarea
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do iframe'a informacje się wysyła a nie z niego pobiera. Nie jest to formularz, nie widze sposobu na zrobienie tego w php.. ale moze sie nie znam
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz uzyc FCKeditor'a - znajdujacego sie pod adresem http://www.fckeditor.net/ - potrafi wyslac zawartosc iframe'a dalej.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
to jak wyciagnac dane z iframe?
w koncu jakos to musi sie dziac bo inaczej nie byloby takiego edytora jak tutaj |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Guest: mam propozycje: sciagnij sobie FCKeditora i znajdz w kodzie
![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
rewelacja to moze wszystko bede sciagal aby jakas czesc znalezc w kodzie nie uwazasz ze to zbyt glupie.
a moze nikt nie wie i tak bedzie kierowac odpowiedzi. bo dla mnie wyglada to tak sam nie umiem ale jest w jakims systemie wiec podam odpowiedz niech sobie wyszuka? mysle ze to nie o to chodzi |
|
|
![]() ![]()
|
|
chodzi o to, ze ja nie wiem - nie potrzebuje tej wiedzy. jesli bym potrzebowal - to bym albo usiadl nad czyims kodem, albo zapytal kogos kto wie - np kogos kto zrobil fckeditora.
podaje ci rozwiazanie - moze ktos inny ma lepsze =] -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
sluchaj teraz sam popatrz na sens swojej wypowiedzi. wypowiadasz sie na temat na ktory nie wiesz wiec po co ? mozesz mi powiedziec jaki masz cel w udzielaniu odpowiedzi zupelnie nie potrzebnych?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega podpowiedział tylko, ja on to robi. Metodą prostą, ale jego, to jest podpowiedź i po to właśnie jest forum, aby każdy mógł powiedzieć co o tym myśli.
-------------------- pozdrawiam
Wojtek Obst Polski serwis o sushi | Polskie forum o sushi | sushi przepis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
1. o ile się nie mylę, to tego typu edytory wcale nie pracują na na iFrame, tylko na odpowiednio zmodyfikowanym przez JS textarea.
2. twój pomysł jest mija się z celem, własnie dlatego, że nie możesz wpisywac jakiegoś tekstu tak poprosu do iframe. Iframe służy tylko i wyłącznie do wyświetlania zawartości innej strony html, mogącej zawierać własne formularze, grafiki itp. Na pewno nie jest to "input" do którego user może wpisywać jakąś zawartość. 3. Jeśli chcesz stworzyć webowy edytor WYSIWG, to ... daruj sobie. Jest wystarczająco dużo gotowców, takich jak choćby ten powyższy lub świetny textArea Napisanie tego samdzielnie to naprawdę mnóstwo pracy, wymagajacej całkiem dobrej znajomości JS. 4. Guest, kimkolwiek jesteś, pamietaj, że to dy zadajesz pytanie, i to Ty liczysz na odpowiedź. Dlatego podchodź z odrobinę większym szacunkiem do KAŻDEJ próby podpowiedzi... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:52 |