![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkującym grafikiem...Mając trochę wolnego czasu postanowiłem stworzyć layout psd w ramach ćwiczeń ....
Czas pracy: ok 1h 20min Proszę o oceny i komentarze na temat poniższej pracy... PS:Szablon został zrobiony od podstaw w ramach ćwieczeń więc chętnie go oddam komuś za free kto go zakoduje i wykorzysta dla siebie ( w zamian za link w stopce) ![]() http://i.imgur.com/aajhGIZ.jpg Ten post edytował dawstaw 21.01.2013, 01:30:14 -------------------- Blog webmastera Polecam Darmowe programy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ładuje się.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Blog webmastera Polecam Darmowe programy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- za duże
- za nudne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- za duże - za nudne Aż za dobrze oddaje to klimat. Jednak nie jest tragicznie, dorzuć może jakieś ikony monochromatyczne do menu lub sidebara + inne tło w stopce i będzie ok. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy nudne, IMO nie.
Kilka moich uwag poniżej: - zdecydowanie za duża czcionka - menu górne bardzo mi się podoba, ale nie wiem po co drugi raz je powtarzać niżej? - "Dzisiaj jest 8 stycznia 2013 roku" stosowało się w erze, kiedy ludzie jeszcze nie mieli kalendarzy, usuń to - po co jeszcze raz "Strona Główna" i "Kontakt" na samej górze? - niebieska ikonka małpki z formularza kontaktowego ni cholery nie pasuje kolorystycznie do reszty - jak robisz layout to zadbaj o jakość. Mam tutaj na myśli np. rozpikselowaną ikonkę RSS. Bez problemu znajdziesz lepszą jakość w internecie. - brak dbałości o szczegóły. Zobacz numerki pod obrazkiem - (1) (2)... Żaden z nich nie jest wyśrodkowany, a "4" to już zupełnie gdzieś odjechała - jako zapychacz, stosuj Lorem Ipsum, a nie jakieś jedno skopiowane zdanie, bo to brzydko wygląda. - dobór kolorów spoko - pisałem już, że to wszystko takie wielkie? ![]() Jeśli to Twój pierwszy layout, to poradziłeś sobie bardzo dobrze. IMO lepiej niż większość forumowiczów, którzy dają tutaj do oceny swoje prace ![]() Powodzenia! |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za cenne uwagi...
I jeszcze się do nich odniosę.... @!-! "Jednak nie jest tragicznie, dorzuć może jakieś ikony monochromatyczne do menu" Chciałem tam wrzucić ikony ale stwierdziłem że koder będzie musiał troche więcej spędzić na kodowaniu ![]() @sowik "- menu górne bardzo mi się podoba, ale nie wiem po co drugi raz je powtarzać niżej? " Wiem chciałem tego uniknąć próbowałęm coś innego wstawić ale kiepsko wyglądało...I koniec końców wygląda jak wygląda "- "Dzisiaj jest 8 stycznia 2013 roku" stosowało się w erze, kiedy ludzie jeszcze nie mieli kalendarzy, usuń to" wiem mogłem wstawić lorem ispum jednak chciałem zachować ten pasek.... To jest tylko szablon później po zakodowaniu to łatwo zmienić... "- jak robisz layout to zadbaj o jakość. Mam tutaj na myśli np. rozpikselowaną ikonkę RSS. Bez problemu znajdziesz lepszą jakość w internecie." Wiem o tym ale tak jak mówiłem to był szablon tylko w ramach ćwiczeń i robiony już dość nad ranem....Gdybym robił to dla jakiegoś klienta inaczej by to wszystko wyglądało aczkolwiek jestem całkowicie amatorem i nie robie takich rzeczy zazwyczaj... -- "brak dbałości o szczegóły. Zobacz numerki pod obrazkiem - (1) (2)... Żaden z nich nie jest wyśrodkowany, a "4" to już zupełnie gdzieś odjechała" Masz racje przeoczyłem i właśnie o to mi chodziło aby ktoś mi aby ktoś mi powiedział co robie nie tak.. ![]() "jako zapychacz, stosuj Lorem Ipsum, a nie jakieś jedno skopiowane zdanie, bo to brzydko wygląda." Szczerze odnośnie Lorem Ipsum ? Szczerze ? nie używam lorem ispum bo to może i ładnie wygląda ale czasami działa odrażająco na klientów ( szablon w którym jest tekst nie po Polsku. W każdym bądź razie jestem Wam wdzięczny za uwagi. Tak jak pisałem wcześniej jestem amatorem. To jest może mój 5 lay w życiu i dzięki Wam mogę dowiedzieć się co robie źlelub nie tak...Dziękuje i pozdrawiam ![]() PS: Layout jest do w dalszym ciągu za free dla osoby która się do mnie zgłosi.. ![]() Ten post edytował dawstaw 3.02.2013, 02:14:04 -------------------- Blog webmastera Polecam Darmowe programy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Za duży font, zmniejsz go o kilka px.
- górna belka: czy margines z lewej strony jest taki sam jak z prawej (obok RSS?) - ikonka RSS wycięta słabo - ogólnie do ikonek polecam: http://www.iconfinder.com/ - W logotypie "Projektowanie i pozycjonowanie stron www" wyrównałbym do napisu "SeoMagic" i dałbym większy margines górny (o parę px) - Opisówki w menu usunałbym - ogólnie darowałbym sobie je na przyszłość - osobiście nigdy nie rozumiałem takich akcji albo przy menu numeracja typu "01", "02" - mi się to nie podoba. Opis daj wtedy do tagu "title" dla linku. - slider: margines górny jest mniejszy w stosunku do marginesu dolnego (tam gdzie jest paginacja) - slider: większy margines górny i dolny dla paginacji - slider: większy margines lewy i prawy dla numerków w paginacji - slider: zrób jeden numerek wyróżniający się, który będzie sugerować, na którym sliderze aktualnie użytkownik jest - slider: strzałki na sliderze są na pewno na tym samym poziomie? - menu główne (lewa strona): po najechaniu na jakiś przycisk zrobiłbym "hover" - inny kolor, żeby nie było monotonnie - menu główne (lewa strona): usunąć opisówkę - same buttony - opisy wstaw do atrybutu "title" - skontaktuj się z nami: inputy nie są wycentrowane w stosunku do tekstów (np. "Podaj imię" jest niżej niż input) - środek: brak prawego marginesu - środek: pusto ogólnie w tych newsach: popatrz jak te nowoczesne blogi na wordpressie są postawione - bardziej niestandardowo - w niektórych szablonach można spotkać ciekawe rozwiązania dot. newsów i wyświetlanie liczby komentarzy czy też informacji o autorze - stopka: dałbym tekst do lewej zamiast wycentrowanego - jak widzę wycentrowany tekst kojarzą mi się automatycznie wierszyki, które można poczytać w internecie. - stopka: do tekstów dodałbym strzałkę przed każdą linijką czy coś w tym stylu - menu: albo mi się wydaje, albo menu (poziome, u góry) jest mniejsze w stosunku do całej strony niżej (inny width) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ja może nie tak technicznie co stylistycznie:
Po co pod nazwą działu opis, nie wnoszący niczego nowego? Cennik - zobacz aktualny cennik. Czy masz też nieaktualny, który ktoś mógłby zobaczyć? Partnerze - nasi partnerzy... Masło maślane ![]() Do tego: - czcionka zdecydowanie za duża - po co dwa razy to samo menu? (z tymi opisami...) Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:06 |