![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
potrzebuje złożyć do kupy wyrazenie regularne które bedzie odpowiedzialne za wywalenie błedu jezeli nie zostana spełnione warunki ale ..... potrzebuje to jakoś dopasować do tego co mam czyli:
i potrzebuje dodać zalezność: jezeli nie ma małych liter z zakresu[a-z] to $wiad_02 jezeli nie ma duzych liter z zakresu[A-Z] to $wiad_02 jezeli nie ma cyfr z zakresu[0-9] to $wiad_02 próbowałem to zrobić jakoś tak:
ale niezbyt chce wspolpracowac pozdrawiam i prosze o pomoc nawet na gotowo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na gotowe to zbyt fajnie by było
![]() Z chęcią pomogę, ale lenistwa tu nie wspieramy ![]() Tutaj masz świetny kurs wyrazen regularnych http://gajdaw.pl/php/wyrazenia-regularne-p...utorial/p1.html Zajmie Ci to jakieś 30 minut i wszystko stanie się jasne jak słońce - zapewniam. Podpowiem, że w ten sposób: Kod /^[0-9]$/D szukasz dokładnie jednego znaku, który jest cyfrą i który rozpoczyna ciąg znaków i go kończy zarazem. Usuń kotwice początku i końca ciągu z wyrażenia. Pozdrawiam -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki bardzo działa
![]() wczesniej jak wywalałem ^ lub $ to dodawałem inne bzdety i jakoś sie mijałem z rozwiazaniem podziekował |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:59 |