![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Zacznę może od opisania skryptu który mam w planach stworzyć ![]() 1.Skrypt ma współpracować z bazą danych w której będzie 9 pół (id, ip, nazwa, graczy, mapa, active, inne1, inne2, inne3) pola inne to na pola które będą zawierały informacje nie związane z samym skryptem np "liczba" która będzie decydowała o kolejności wyświetlania rekordów na liście ![]() Oczywiście etap pierwszy to utworzenie bazy danych i jej zapełnienie a to nie stanowi problemu ![]() 2. Skrypt php który będzię uruchamiał się dajmy na to co 15 minut i będzie aktualizował informacje ![]() samo auto uruchamianie skryptu i aktualizowanie informacji nie jest problemem jednak nie wiem jak połączyć się z danym serwerem, odczytać interesujące mnie informacje (nazwe, ilość graczy, mape i czy serwer jest aktywny)? W internecie znalazłem multum rozbudowanych skryptów które rozwiązywały powyższe problemy z tym że były oparte na plikach i nie przystosowane do pracy z bazami danych a raczej ja nie umiałbym ich odpowiednio zmodyfikkować ![]() Dlatego pisze do Was z proźbą o wytłumaczenie mi jak nawiązać połączenie z danym serwerem, odebrać porządane informacje? będę wdzięczny za poradniki, linki i tym podobne ![]() Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Zlecenia PHP / MYSQL / JAVASCRIPT / C++ / CSS / HTML na PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu ale przeoczyłem ten temat
![]() ![]() Niestety nie wszystko chyba działa tak jak należy:
Powyższy kod co prawda nie zwraca żadnego błędu jednak od 10minut skrypt ten wykonuje się i niestety nic to nie daje cały czas pracuje:P Dlatego spróbowałem z tym kodem:
Jednak tak jak i w pierwszym przypadku skrypt wykonuje się już kilka minut i nic z tego nie wynika ![]() Dodam że skrypty wrzuciłem na mój hosting w home.pl (bussines starter) Czy macie pomysł co jest przyczyną tak długiego wykonywania się skryptu? Macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje? ![]() Ten post edytował Ronnie8 21.01.2013, 22:42:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:28 |