![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podaje link do mojego kodu http://jsfiddle.net/bh3pk/ Jest to mój pierwszy post więc zaznaczam, że zabawę z JS dopiero zaczynam. Problem jest w tym że utworzyłem w JS tablicę z obrazków dodanych w HTML lecz nie wiem jak odpowiednio zastosować funkcję setTimeout aby te obrazki po określonym czasie zmieniły się na inne (podane przeze mnie). A może jest inny sposób niż setTimeout? Myślę, że to jest błahy powód dla doświadczonych programistów.. Ja niestety po kilku godzinach przy tym kodzie nie potrafię nic więcej zdziałać więc liczę na waszą pomoc:) Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwyczajnie, ukryj obrazki i pokaż kolejne, możesz też zastosować jakąś animację, to już wedle uznania.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko pytanie jak?
![]() Kluczowy jest tutaj czas. Ważne aby była możliwość ustalenia czasu zmiany tych obrazków po np 5 czy 7 sekundach od załadowania strony... Jakieś podpowiedzi co i jak użyć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jakbyś wykorzystał bibliotekę jQuery, znacznie by to ułatwiło całą sprawę. Ale tak, piszesz funkcję:
Ukryć możesz zwyczajnie zmieniając display na none, a pokazać zmieniając display na block. w setTimeout druga wartość to opóźnienie czasowe w ms. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
update
niestety nie mogę poradzić sobie z ukrywaniem obrazków. ktoś może mi w tym pomóc? chyba jestem w tym zbyt zielony.. ;/ |
|
|
![]()
|
|
update niestety nie mogę poradzić sobie z ukrywaniem obrazków. ktoś może mi w tym pomóc? chyba jestem w tym zbyt zielony.. ;/ Nie zamykasz tagów id. Jest id="obrazek, a powinno być id="obrazek", poza tym id w danym dokumencie może być tylko jedno, zamiast id użyj klasy. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:16 |