![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
Nie mogę sobie poradzić z tym jquery, chciałem prosić o małą pomoc. Prosty przykład: Kod function ajaxTest() { $.ajax({ url : 'save.php', data: {tresc : 2, k : 3}, type: 'POST', success: function(data) { alert(data); } }); } //html <div onclick="ajaxTest()">Kliknij mnie</div> Drugi przykład: Kod $.ajax({ type: "POST", async: false, data: $('#identyfikator_formularza).serialize(), url: "save.php", success: function(success) { $("#product").html(success) } }); Pierwszy przykład działą, wywołuje plik save.php Lecz drugi w ani jeden sposób nie chce działać. Jak przesłać dane z formularza i wysłać dane przez POST do save.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
W 2 przykładzie brakuje średnika na końcu, choć nie widze tam sposobu w jaki się do niego odnosisz. Samo zdeklarowanie funkcji nic nie robi. ps. jak używasz jQ to nie pisz w kodzie onclick ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, już poprawione i test działa, lecz teraz jest problem i tym samym proszę o pomoc w jaki sposób podpiąć do tego validację formularza? Mam tylko dwa pola, 1-input email 2-checkbox regulamin W jaki sposób zrobić aby skrypt save.php wykonywał się tylko wtedy kiedy pole email będzie prawidłowe oraz zaznaczone pole regulamin? na tej stronie http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ już byłem tylko że jak się jest zielonym to nie poskładam tego w dzień tylko pare mies. Jakiś funkcji użyć i jak to mogę podpiąć. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skryptów do walidacji jest kilka, pierwszy z brzegu http://docs.jquery.com/Plugins/Validation masz tam podany kod jak go użyć. Ten post edytował !*! 20.01.2013, 13:40:38 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Nie radzę sobie z tym.
<input type="text" id="email"n ame="email"> <input type="checkbox" name="regulamin"> <input type="submit" name="DEMO">
Wszystko znalazłem ale nie umiem tego poskładać w całość aby działało. Jak to mogę złożyć do kupy? Po wpisaniu prawidlowego emaila i jesli regulamin jest zaznaczony to wykonuje sie funkcja ajaxTest(), kiedy ta funkcja się wykona prawidłowo to dopiero aktywne są submity. NIe mam pojęcia i na dzisiaj się poddaje.... EDIT---------------------------- No i już działa validacja emaila tak jak chciałem, Teraz jak podłączyć to z wysyłaniem emaila postem do save.php?
Jak podłączyć funkcję ajaxTest do validacji, jeśli wpiszemy prawidłowego emaila to wykona się ajaxTest i jeśli przejdzie prawidłowo to dopiero po wcisnieciu submita wysle formularz? EDIT2:-------------- Działa, wykombinowałem ![]() Teraz pytanie: co zrobić aby po wpisaniu prawidlowego emaila nie trzeba było naciskać w puste pole na stronie aby zniknął napis 'wpisz prawidlowo email' ? Ten post edytował webspy 21.01.2013, 14:49:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:27 |