![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Mam problemik z malutkim skryptem i liczę na pomoc osób doświadczonych w php, otóż moim celem jest możliwość zablokowania wykonania skryptu gdy zostanie on wywołany z domeny która nie ma takiego pozwolenia od autora. Próbowałem zrobić to sposobem gdzieś znalezionym w internecie:
Niestety ten kod nie rozwiązuje problemu... Gdy na stronę która posiada licencję na skrypt użytkownik wejdzie używając adresu z przedrostkiem WWW skrypt uzna to za brak licencji... Oczywiście posiadam już licencję na "ZEND'a" więc skrypt będzie zakodowany a co za tym idzie można w nim podawać dane dot. np. domeny na którą jest licencja itp. gdyż klient nie będzie miał możliwości zmiany tej części kodu... Znacie jakieś inne sposoby ? Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno a żaden guru php nie wyśmieje mnie tylko pomoże... Z góry ogromne dzięki ![]() UPDATE: udało mi się odnaleźć coś takiego i działa więc podaję a może komuś też się przyda:
Ten post edytował Nordavind 20.09.2004, 11:09:36 -------------------- "Lecz będąc biedakiem, jedyne co posiadam to marzenia. Rozsypałem me marzenia u twych stóp. Stąpaj miękko, gdyż stąpasz po moich marzeniach"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za tak szybką odpowiedź i serdecznie pozdrawiam :-)
-------------------- "Lecz będąc biedakiem, jedyne co posiadam to marzenia. Rozsypałem me marzenia u twych stóp. Stąpaj miękko, gdyż stąpasz po moich marzeniach"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:16 |