![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Miał bym wielką prośbę, ponieważ tworze projekt testujący możliwości PDO na różnych silnikach bazodanowych potrzebował bym jakiejś bazy danych z wieloma rekordami no ale troszke mnie czas goni i po prostu prosił bym was o wielką przysługe. Czy ma ktoś z was jakąś baze którą mogł by udostępnić do mojego testu? Dane mnie wsumie nie interesują chodzi mi tylko o dość zawiła relacyjną struktórę. Wiem że nie powinienem o coś takiego prosić ale nie do końca z mojej winy nie mam wyjścia. Z góry dziekuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 34 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba szybciej bym sobie sam wygenerowal dane niz czekal az ktos ci udostepni baze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 4 Dołączył: 27.01.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
opisz jak dokładnie chcesz przetestować PDO. Z doświadczenia wiem, że najwięcej problemów jest kiedy jednocześnie zaczynasz zapisywać i odczytywać dane - tabele powyżej 4 mln rekordów i po 400 odczytów i zapisów na minutę robi swoje. Dlatego dla pełnych testów lepiej pracować na własnych skryptach próbujących zabić kolejne silniki. Piotr -------------------- Zapraszam do głosowania na agendę PHPCon Poland 2013 http://www.phpcon.pl/2013/pl/agenda.
--- Piotr Pasich piotr.pasich@xsolve.pl www.xsolve.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie nie ma to być skomplikowany test, mam kilka silników w każdym chce zaimplementować identyczną baze po czym mierzyć czasy w jakim wykonało sie zapytanie, a dokładnie chce użyć microsec() czy jakoś tak i starą dobrą matematyka zliczyć czas potrzebny do wykonania. Chce testować zapytania od prostych select'ów itd po bardziej skomplikowane. Może masz jeszcze jakieś sugestie? Był bym wdzięczny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie szukaj bazy, tylko napisz prostą pętlę z insertem i puść na parę godzin. Tworząc bazę samemu masz wpływ na typ pól i dane, które będziesz przechowywał. Będzie to bardziej miarodajne, niż operowanie na cudzej bazie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:48 |