![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, popełniłem sobie taki oto skrypt do resetowania pola formularza (wyszukiwarki akurat w tym przypadku)
Kiedy klikam w pole wyszukiwarki zdarzenie onClick wysyła do skryptu wartości (kolor, wartość_pola, id_pola). Wartość pola jest dokładnie taka sama jak zdefiniowana wartość value pola input. Niestety skrypt nie kasuje vartości pola input, tylko ustawia kursor za wartością domyślną i pozwala na dalsze uzupełnianie pola. Po skasowaniu ręcznym domyślnej wartości i opuszczeniu formularza (zostawieniu pola pustego) ustawiana jest domyślna wartość (tutaj skrypt działa jak należy). Dodam, że jeżeli umieszczę ten kod bezpośrednio w html w zdarzeniach onClick i onBlur, to działa bez zarzutu. Tak samo jeżeli ustawię jakąś wartość dla resetowanego pola, np.
to skrypt wstawi mi tę wartość do pola input... Jaki błąd popełniłem, że skypt nie kasuje mi domyślnej wartości pola input? Nikt, nic nie pomoże? -.- Ten post edytował rozny 19.01.2013, 14:36:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:11 |