![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam male pytanko. Mam sobie lancuch string wyglada on tak :
var str = "test\";)test\";)test,test\";)test"; teraz chcialbym wszystko co wyglada tak ";) zamienic na powiedzmy ; lub | lub jakis tam inny pojedynczy znak. Uzylem takiej konstrukcji: str.replace(/[\";)]/g, "|"); tyle tylko ze ona zwraca mi taki string: test|||test|||test,test|||test zamiast takiego: test|test|test,test|test Poprostu chce te trzy znaki w kupie ";) zamienic na jede jakis dowolny. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Sephirus 17.01.2013, 16:24:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie bardzo mi to pomaga:( podales mi rozwiazanie w PHP a mnie interesuje w Javascript a w javascript funkcja replace jest dwuargumentowa.
Pozdrawiam No nie bardzo mi to pomaga:( podales mi rozwiazanie w PHP a mnie interesuje w Javascript a w javascript funkcja replace jest dwuargumentowa. Pozdrawiam OK Sephirus juz wykombinowalem jak to ma wygladac. Dokladnie tak jak ponizej. Ale te wyrazenia regularne sa pogmatwane. MASAKRA. str = str.replace(/\"\;\)/g, "|"); I tak ci dziekuje POZDRAWIAM. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o kurde :/ faktycznie sorki :| zasugerowałem się czymś. Za dużo pracuje (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Co do wyrażeń to one są proste i przydatne jak się już człowiek z nimi "napije" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:31 |