![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam hosting w Hekko i chciałbym żeby po otrzymaniu nowej wiadomości e-mail serwer automatycznie wysyłał powiadomienie na podany adres. Coś w stylu przekierowania, ale przekierowanie wysyła tą samą wiadomość, a ja chcę otrzymać wyłącznie informacje "masz nową wiadomość w skrzynce XYZ". Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, może są jakieś gotowe rozwiązania? Byłbym wdzięczny za pomoc ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj jakiejś klasy do łączenia się ze skrzynką za pomocą IMAP. Następnie sprwdzaj, czy są jakieś nowe wiadomości a date ostatniej wiadomości zapisz w jakimś pliku/bazie.
Skrypt uruchamiaj cyklicznie np. za pomocą crona. Jeżeli skrypt wykryje wiadomość z nowszą datą niż tą zapisaną w pliku/bazie, wyślij SMSa za pomocą np. smsapi -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się na konfiguracji serwerów pocztowych, ale jeśli Twój hosting to oferuje, to od powyższego rozwiązania lepsze jest odpalenie skryptu bezpośrednio przez serwer po nadejściu wiadomości -> http://codesamplez.com/programming/email-to-php-script
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy na serwerze masz dostęp do plików wiadomości.
U mnie znajdują się w: home/imap/maja_domena/nazwa_skrzynki/ potem możesz kombinować ze sprawdzaniem listy plików. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:01 |