![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem, a mianowicie nie wiem czy opłaca mi się kupić iPada 2 z klawiaturą fizyczną. Do czego będę go używał? - Programowanie w PHP na WEBFTP; - Dodawanie i edytacja rekordów w PHPmyadmin; - Facebook; - Youtube; To chyba wszystko. Prosił bym o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście brał bym coś z androidem. Ipad jednak skupia się wokól sprzętu jednego producenta.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nakhi, abstrachując od wyboru konkretnego urządzenia - jeśli zamierzasz na nim programować lub raz na jakiś czas wyedytować coś w PMA, to zdecydowanie polecam zakup fizycznej klawiatury. Pisanie na tej ekranowej jest trochę mało wygodne, a jak dochodzą do tego znaczki typu ${};()=, to będziesz głośno przeklinał
![]() Ja ze swojej strony polecam urządzenie z Adroidem na pokładzie - http://pl.asus.com/Tablet/ASUS_Transformer...mer_Pad_TF300T/ Ja używam wersji z modemem LTE (TF300TL) i jestem póki co bardzo zadowolony. Wielka zaleta to to, że w klawiaturze zamontowana jest dodatkowa bateria. A po podłączeniu naładowanej klawiatury do rozładowanego tableta, rozładowujemy tą pierwszą, ładując "właściwe" urządzenie. Genialne rozwiązanie ![]() Wada jest taka, że to dosyć drogi sprzęt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
I bezużyteczny -> jeśli chodzi o programowanie rzecz jasna. Transformer tnie strasznie przy intensywnym multitaskingu i bardziej żarłocznych na pamięć apkach. Nie wyobrażam sobie żeby odpalił płynnie jakikolwiek edytor z podpowiadaniem składnii ![]() Co do iPada to nadaje się tylko jako osprzęt dla deweloperki pod iOSa, jeśli nie masz ochoty płacić za jabłko na obudowie to jako zwykły tablet mogę polecić ci właśnie tego Asusa - ma bardzo dobry ekran (matryca IPS i bardzo dobre odwzorowanie kolorów, genialny do oglądania filmów w łóżku) i w miarę nowego Andka 4.1 (4.2 wkrótce) -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Widzę że panowie uparli się na robocie dodając trochę plotek o IOS. Osobiście nie ma dla mnie tabletu z androidem na którym bym mógł spokojnie pracować. Niech on będzie miał większy dysk, więcej możliwości ale mówię w tej kwestii stanowcze nie ze względu na jego system i układ. Kompletnie nie odnajduje się w tym systemie i myślę że wiele osób również skoro tablety Apple są rozchwytywane. Kiedy miałem do czynienia z tabletem z androidem wszystko było dla mnie w nim nie na miejscu. Nie rozumiem tu wypowiedzi skowrona, przecież android nie zapuszcza się dalej niż do Windowsa. Programując na tablecie jest o wiele trudniej niż na komputerze także tutaj podstawą jest prosty system z prostą i wygodną obsługą co nie można zaprzeczyć że iPady są numerem jeden w tej kwestii. Drugą zaś kwestią jest to jak to będzie działać. Do tej pory pracując na sprzęcie Apple nie znalazłem aplikacji, która by mi się zawiesiła/wieszała czy też wyłączała. Dobór aplikacji do sprzętu przez apple jest bardzo dobrą robotą. Android ma już z tym problemy. Kupując tableta z andoidem musisz wiedzieć że tanie tablety dla twoich wymagań są wykluczone i musi to być droższy sprzęt. W wyborze Apple nie musisz szukać/porównywać bo masz konkretne modele i konkretną kwotę. Tak czy siak kwoty będą zapewne podobne pomiędzy tabletem z androidem i ios. Wybór jednak pozostawiam dla Ciebie. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedynym zastosowaniem jakiegokolwiek tabletu jest czytanie komiksow (jezeli jestes fanem) i ksiazek (chociaz ksiazki to mozna na komorce) sciagnietych z neta. Do niczego innego sie tablet nie nadaje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:41 |