![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela zawiera kolumnę ROK. Przyjmuje ona wartości 11,12,13... Bez względu na to ile razy dana wartość występuje ja chcę ją wyświetlić tylko raz. Jest jakieś gotowe polecenie czy trzeba się posiłkować warunkami lub dodatkową tabelą?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki o to chodziło. :-)
echo $wynik_['roczek']; daje mi poszukiwaną zmienną. Jak jej użyć w wyrażeniu $sql = "SELECT nazwa, count(nazwa) AS ile FROM delegacja WHERE rok=??? GROUP BY nazwa ORDER BY ile DESC"; Jak w miejsce znaków zapytania wstawię liczbę to działa jak trzeba ale jak zrobię coś na zasadzie rok=$roczek lub rok=$wynik_['roczek'] to wywala błąd. Ten post edytował kopek 17.01.2013, 14:19:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj tak:
$sql = "SELECT nazwa, count(nazwa) AS ile FROM delegacja WHERE rok='".$wynik_['roczek'] ."' GROUP BY nazwa ORDER BY ile DESC"; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:34 |