![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Podpinam forum pod stronę, skrypt piszę sam, oparty na bazie danych z flux_bb do zakończenia całości zostało mi jedno zapytanie podczas dodawania nowych tematów. W flux_bb zorganizowane jest to tak, że dodając temat należy dać dwa inserty w jednym dodać informację o nowym temacie (do tabeli flux_topics) tutaj znajdują sie dane typu temat, autor, liczba wyświetleń, liczba odpowiedzi ALE nie znajduję się pole na treśc wiadomości, dlatego trzeba robić kolejne zapytanie do bazy i treśc posta dodawana jest do tabeli flux_posts flux_posts: ![]() flux_topics: ![]() Zapytania:
Tam gdzie napisałem wartość ID, nie wiem co wpisać. Oczywiście znam "rozwiązanie" z pobraniem ID ostatniego rekordu z flux_topics i zwiększenie go o 1, ale niestety nie sprawdzi się ono na forum gdzie jednocześnie może pisać wiele osób w efekcie czego jeden temat/wiadomość może mieć tą samą wartość. Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz pobrać ID ostatnio dodanego rekordu. Nie musisz się obawiać o to, że kilka osób w tym samym czasie coś doda, bo dla każdej sesji ID pobierane jest osobno.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Między 2 a 3 linią wpisz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystałem ze sposobu mmmmmmm, łatwiejszy w zastosowaniu, ale dziękuję również b4rt3kk zawsze warto wiedzieć więcej
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:49 |