![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, ostatnio tworzyłem sobie bardzo prosty formularz do obliczeń pewnych cyfr lecz w pewnym momencie napotkałem na dość kuriozalny błąd który stanowi dla mnie zagadkę już przedstawiam kod:
ok teraz opis jak to działa te trzy pola obsługują liczby, zakres od to liczba początkowa od której generator zacznie zakres do to liczba końcowa z liczba wierszy to inaczej liczba pól. Aby miało to sens musi być spełniony warunek (zakres do - zakres od)/liczba wierszy musi być liczbą dodatnią całkowitą. Wszystko działa ale gdy jako zakres od przyjmiemy 50 a jako zakres do 350 natomiast liczbe wierszy damy 60 to już jest zonk i w tym momencie nie wiem dlaczego jak by nie był0 (350-50)/60=5 Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć o co chodzi? Drugą sprawą jest to że chciałem to zrobić całe te sprawdzanie na zasadzie wpisywania wartości do pól a funkcja AJAX by sprawdzała ten warunek lecz nie wiedziałem jak zrobić by po wpisaniu w ostatni input sprawdziła czy wszystko gra bo myślałem o wykorzystaniu zdarzenia onchange ale to chyba nie jest dobry pomysł. Ten post edytował Maciek1705 16.01.2013, 21:02:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:44 |