![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż co może być przyczyną iz takie zapytanie w phpmyadmin wywali mi to co chce czyli zwróci wszystkie pasujace wyniki:
a dokładnie takie samo zapytanie w skrypcie w pętli While wywala tylko jeden rekord dla jednego s_id A wyglada to tak
za wszelkie podpowiedzi rozwiazania dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj podmienić:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety zmiana apostrofu nie pomogła..... może ktoś inny spotkał taki problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjżyj się dokładnie temu fragmentowi kodu i zobacz jak używasz funkcji neutral_fetch_array() (używasz jej tutaj dwa razy), neutral_fetch_array($c) pobiera jeden (aktualny) rekord z wyniku zapytania $c, nawet jeśli jest ich kilka. Poza tym może uda się pobrać interesujące Cię dane jednym zapytaniem (z JOIN), bo to co robisz w tej chwili jest mało optymalne.
|
|
|
![]()
|
|
neutral_fetch_array($c) pobiera jeden (aktualny) rekord z wyniku zapytania $c, nawet jeśli jest ich kilka. no jasne że tak ![]() Boże jaki ja ............ ( wpisz co chcesz ![]() Dzięki wielkie Człowiek szuka gdzieś rozwiazań a to takie banalne. ps. to bardzo mały skrypt na własne potrzeby wiec JOIN nie bede uzywał a dwa jakoś nigdy do końca tego nie potrafiłem ![]() heh , pojawił sie kolejny problem którego nie moge rozwiazać. Otóż postanowiłem jednak zrobic to jednym zapytaniem a mianowicie :
Zapytanie wywala mi prawidłowo w phpmyadmin 9 wyników po 3 dla każdego sojuszu z 3 ostatnich dni Jednak jak po tym zapytaniu dam w skrypcie:
Aby sprawdzić jak wyglada tablica to okazuje sie że tych tablic jest od groma zamiast jednej.
wywala tak zamiast jednej tablicy wielowymierowej na przyklad czy możecie nakierować mnie jak te dane moge wyciagnać z tych tablic lub co robie źle ze nie jest to jedna tablica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy podstaw
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuję ze zainteresowałeś sie tematem ale to co napisałeś to ja wiem. Wynik jaki pragnę osiagnac przedstawiam ponizej. Może ja zaprzeproszeniem od d... strony sie do tego zabieram?
Tak wyglada baza danych:
Tak wyglada mój kawałek kodu który chce uzyskać :
Ten post edytował srwsio 17.01.2013, 13:36:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:21 |