![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z użyciem w zapytaniu do mysql (korzystam z PDO) konstrukcji
Kod TRUNCATE TABLE costam , podobna rzecz się ma z użyciem Kod ALTER TABLE costam AUTO_INCREMENT = 20 ...inne zapytania (SELECT, INSERT itp.) działają poprawnie z tej samej instacjiPróbowałem te zapytania wywoływać przez query, exec i prepare z execute o raz wywoływałem errorinfo - nic nie zwracało.. Zapytania te się nie wykonują. Znalazłem rozwiązanie typu Kod $db->query("DELETE FROM costamt WHERE 1 = 1"); (orginalne - nie ja na to wpadłem ![]() Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Bo w dokumentacji PDO nic ciekawego nie znalazłem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj: http://pl1.php.net/manual/en/pdo.exec.php zamiast query i następnym razem wklejaj kod jaki wykonujesz (PHP).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spójrz na to:
jeśli tak i nic nie pokazuje to spróbuj jeszcze:
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ojej popełniłem straszny błąd...zapomniałem, że użytkownikowi do połączenia z bazą odebrałem uprawnienia do DROP i ALTER...var_dump o tym przypomina:P...dzięki za pomoc :-)
Ten post edytował Dominik137 24.01.2013, 12:27:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:55 |