![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Napisany przeze mnie skrypt nie do końca działa tak jak bym chciał. Skrypt miał po wpisaniu w formularzu i wysłaniu przez metode post do skryptu znależć pliki, które w nazwie slowo, ktore wczescniej wyslalismy i wyswietlic to bez rozszerzenia np. wysylamy z formularza slowo Kot -> Skrypt znalazl w folderze 3 pliki o rozszerzeniu php i wyswietlil je tak: Kot i pies, Kotipies, Ala ma kota i psa. Pomoże ktoś poprawić to? Z góry dzięki.
Skrypt:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
amii! DZIAŁA! WIELKIE DZIEKI!! Masz moze pomysl jak zrobic by rozroznialo to duze i male litery?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
glob nie ma natywnie wbudowanego filtra pozwalającego rozrózniać duże i małe litery
Ale luknij tutaj -> http://pl1.php.net/manual/en/function.glob.php#101043 Wystarczy, że wywołasz funkcję dla parametru wejściowego czyli w twoim przypadku $temat i powinno śmigać, aha i jeszcze php zmień na [pP][hH][pP] jeśli chcesz też filtrować rozszerzenie -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Przeleciałem wszystkie przykłady... niestety nie wiem jak to zrobić...
|
|
|
![]()
|
|
No bez przesady przecież tam masz gotowca, kopiujesz tą funckję do swojego pliku i wywołujesz:
$temat = globistr($temat); -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:18 |