![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, js jest moją słabą stroną, a chciałbym zrobić w nim odliczanie czasu. Ma polegać na tym, że gdy kliknę w dany przycisk zaczyna się odliczanie od 10 min. do 0 min. i 0 sek., czas jest wysyłany do bazy danych tak, aby po nawet opuszczeniu strony czas płynął (nie wiem czy zmienne mają być przesyłane do php, czy nawet baza danych jest potrzebna, tak jak pisałem nie znam js). Mam nadzieję, że mi ktoś w tym pomoże bo dosyć długo się z tym trudzę.
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 3.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć estern!
nie kodu dla Ciebie nie napisze, ale postaram się opisać jak powinieneś zinterpretować ten problem ![]() Jeżeli chciałbyś ominąć model {wysyłanie danych do bazy} to w js odliczanie polega na tym, że pobierasz aktualny czas, zmieniasz go na format liczby całkowitej, i dekrementujesz wartość czasu o wartość 1 sekundy i wyświetlasz, po czym z opóźnieniem 1 sekundy powtarzasz całą funkcję. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:13 |