![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos moze mi doradzic jak umiescic kod php (dokladnie zaincludowac inny plik.php) w pliku .tpl
Umieszczam prosty kawalek kodu ktory powinien zaincludowac inny .php i nic mi nie pokazuje. Widzialem na inny forum jakis link do strony http://pl.php.net/eval ale nie mam pojecia co z tym zrobic...? kto mi pomoze? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm po pierwsze to istota szablonow polega na tym ze powinno sie oddzielac kod php od czesci wizualnej aplikacji... takze wszystko msui sie dac zrobic w pliku php a efekt wyswietlic tylko w szablonie tpl pod okreslona nazwa zmiennej
jakiego systemu szablonow uzywasz? i o co konkretnie chodzi, bo moze nie kumam pytania ![]() P.S. a to tak na marginesie - co do funkcji eval to funkkcja przyjmuje jako argument ciag znakow i jezeli ten ciag jest kodem php to przeksztalca go w kod php i wykonuje go. -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
w smarty {include_php file="/path/to/load_nav.php"}
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład :
ale lepiej zrobić to na smartach... nie ma co się bawić z jakimiś mini systemami ... Przykład :
Plik index.tpl : Kod {include_php file="$tresc"} Bo bardziej chodzi ci pewnie o to... ![]() Ten post edytował m5910 13.11.2004, 09:42:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokladnie musze umiescic cos takiego:
<?php include('../../plik.php'); ?> w pliku .tpl takiego skryptu do asministracji strona LDU... no i problem nic mi nie wyswietla z tego kodu, a sciezki itd sa ok... no chyba ze ktos mi pomoze zrobic taka funkcje z plikach php i pozniej ja jakos wywolac w pliku .tpl... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz jaki system template'ow: smarty? fasttemplate? czy jeszcze cos innego
po drugie co jest w pliku plik.php ktory chesz includowac? -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
hej, nie zabardzo wiem jakie to templatsy sa, chce zinkludowac plik php ktory wyswietla banery , ale bede tez potrzebowac zincludowac do kodu .tpl tez inne pliki php....
tutaj jest zawartosc pliku php, trzeba by w nim dodac dodatkowa funkcje ktora includuje ten moj plik i pozniej ja wywolac w pliku tpl np: {PLUGIN_LATESTPAGES} Prosze dac linka do pliku phps hwao |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w odpowiedzi... Warning: Wrong parameter count for join() jakies pomysły? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem podobnego typu, a nie padla tutaj rzadna konkretna odpowiedz. Sprawa wyglada tak: chce generowac bloku menu z bazy mysql (cos, powiedzmy, jak w jportalu), ale z wykorzystaniem templatow. Jednak metoda stosowana w jportalu w tym wypadku nie zdaje egzaminu. Dla uproszczenia nie pobieram tutaj zmiennej z bazy danych, tylko przypisuje jej wartosc, bo nie w tym lezy problem::
Problem dotyczy tego, ze kod zostaje wypisany w momencie przypisania funkcji eval(), a ma ona zostac jedynie przypisana do zmiennej, i przekazana pozniej do klasy obslugujacej szablony. Wyglada to tak: A docelowo ma wygladac tak: Uproscilem troche caly schemat, ale najwazniejsza sprawa powinna byc w miare czytelna. Licze ze znajdzie sie ktos kto bedzie potrafil mi jakos z tym pomoc ![]() -------------------- Są 3 typy ludzi: ci, którzy potrafią liczyć i ci, którzy nie potrafią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@osadnik: Większość forumowiczów wprost marzy o tym, aby poczytać sobie z rana 400 linii głupiego kodu. Gratuluję inteligencji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamknijcie mu te bbcody czy costam w jego poscie bo zdupil cos i sie forum dupcy... :|
--- zalatwione hwao Prosze koniec OT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:31 |