![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
gdzie mogę znaleźć źródło takiego skryptu : http://webmaster.net.pl/narzedzia_online/w...liku_online.php Aha - chce zeby on mial możliwość sprawdzenia wielkości dowolnego pliku graficznego nie tylko umieszczonego lokalnie. Także aby mógł sprawdzać pliki bez rozszerzenia. Pozdrawiam. Ten post edytował ripek 18.09.2004, 23:34:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze moja odpowiedz nie jest idealnie na temat, ale sprawdz funkcje filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, getimagesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem
![]() aha - niektóre z plików graficznych nie zwracaja w nagłówku content-lenght - a takie tez bym chciał sprawdzac ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie zwracają content type możesz spróbować wysłać do serwera zapytanie GET zawierające zakres danych do pobrania (Range: bytes=...), w którym to zakresie wpisać kilka bajtów najwyżej. Serwer w odpowiedzi w jednym z nagłówków (dotyczącym Range) zwróci rozmiar danych. Oczywiście działa to tylko na serwerach które umożliwiają wznawianie transferów, czyli po prostu obsługują zakresy pobierania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok - pobawie sie tym
na wszelki wypadek pytam czy istnieje moze inny sposob ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 11:02 |