![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam następujący problem: Obrazki są wczytywane dynamicznie, mają też różne rozmiary, tekst również. Tekst ma być nałożony na obrazek. Problem w tym, jak zrobić żeby ten paragraf miał szerokość obrazka, tzn. aby tekst nie wyjeżdżał poza obrazek? Oczywiście mogę, przy wrzucaniu pobierać szerokość obrazka, zapisywać go do bazy i wtedy: ...jednak wolałbym rozwiązać ten problem za pomocą stylów. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić w JQuery i wtedy nic nie będziesz musiał zapisywać do bazy. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie mam innego wyboru (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dudek90, co to za rozwiązanie...
Pewnie, że się da. wówczas div o parametrze display: inline-block; przyjmuje szerokość najszerszego elementu wewnątrz, a w naszym przypadku jest to obraz o jakiejś NIEOKREŚLONEJ szerokości, co w rezultacie daje nam przystosowanie szerokości do każdego obrazu wewnątrz tego diva. Div z position absolute i width: 100%; jest divem opływającym, który ma maksymalną szerokość względem diva z inline-block. Myślę, że pomogłem, SpiJay.com Ten post edytował SpiJay 26.01.2013, 18:57:18 |
|
|
![]()
|
|
Tego właśnie potrzebowałem, dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:15 |