![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem zrobić coś takiego, że kązdy kto kliknie 'Dojdź' dochodzi do grupy, której tabela jest już dodana. Mam tabelę groups, w niej
I czy mogę dodać do niej kolejną tabele ( ? ) np 'członkowie' tak aby każdy kto dojdzie, będzie tam sie pojawiał? Nie wiem jak to inaczej opisać. |
|
|
-rychs88- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tworzysz:
gdzie id_groups wiadomo id danej grupy id_czlonka to id usera , dodatkowo możesz dodać: 'ranga' gdzie będziesz mógł później wybierać np. 1 - zbanowany, 2-moderator itp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tworze jako nową tabelę, czy dodaje do tej co wcześniej podałem? Jeżeli do tej co wcześniej podalem, to po co id_groups skoro już jest id ( id grupy )?
//Edit Ok, chyba mam. Stworzyłem tą tabelę, a następnie funkcją GET wprowadzałem poszczególne elementy. Wyszło mi, że po wpisaniu adresu dolacz.php?id=idgrupy tworzy się tabela, z danymi. Teraz tyko dodam odczyt WHERE idgrupy i będzie. Ten post edytował teez 13.01.2013, 13:49:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Członkowie to nowa tabela, w która wygląda tak jak podał rychs w poprzednim poście
edit: Cytat Wyszło mi, że po wpisaniu adresu dolacz.php?id=idgrupy Tabela ma się nie tworzyć. Tabela ma już być stworzona przez Ciebie wcześniej. Ty tylko do tej tabeli masz wkładać kolejne dane.
tworzy się tabela, z danymi. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wybacz, pomyliłem.
Tworzą sie dane do tabeli, nie tabela. A co do bazy.. Ustawiłem
Aby nikt nie wchodził 999 razy do jednej grupy, ale jak zrobić aby mógl wejść do innej? Teraz moze tylko do jednej dojść. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wywal ten unique bo to przez niego.
Masz zalozyc UNIQUE na dwa pola jednoczesnie: id_grupy oraz id_czlonka. Wówczas jeden user będzie mogl należeć do wielu grup -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:36 |