![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemano,
jak w temacie może ktoś z was pracował poza granicami naszego pięknego kraju? albo nawet w Cambridge to do ktorego się wybieram niedługo i chciałbym tam poszukać pracy. Jestem ciekaw czy tam łatwiej znaleźć pracę pomijam już kwestie finansowe. Natomiast sama praca to ofc php czy jakis nawet junior php Czekam na opinie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem front-endowcem i designerem w Irlandii, czyli trochę pokrętnie, ale wpisuje sie w temat. Jak masz jakies konkretne pytania to śmiało.
Wprawdzie rynek UK trochę rózni się od Irlandzkiego, ale mam jako-takie rozeznanie w obu. Czy łatwiej znaleźc pracę? Jeśli miałes problem znaleźć pracę/klientów w PL to tutaj tez będziesz miał. Jeśli w PL headhunterzy walili drzwiami i oknami to tutaj będa jeszcze włazić kominem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepne się pod temat, znasz może jakieś widełki dla backendowca SF2 ew. ZF? Tak orientacyjnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jestem świeżak po studiach i miałem problem ze znalezieniem ofc, ale też moje miasto to z lekka dziura chociaż to marne wytłumaczenie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego chcesz jechać i szukać na miejscu? Jaki problem najpierw się rozejrzeć, ewentualnie znaleźć pracę przez internet i nie jechać w ciemno? Chyba nic się nie zmieniło w ciągu ostatnich kilku lat i pracy dla programistów szuka się w internecie, a nie w lokalnych gazetach?
|
|
|
![]()
|
|
jade generalnie do znajomych na jakiś czas, ale mam taką opcje że jakbym znalazł prace to mógłbym zostać
a w internecie ofc szukałem i no dużo jest ofert szczerze mówiąc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi głównie o to, że i tak będziesz tej pracy szukał przez internet. Więc nie ma różnicy, czy będziesz robił to z Polski czy z Anglii. Jeśli już się rozglądałeś i widzisz, że spełniasz wymagania, to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wysłał kilka CV i zorientował się głębiej. I będziesz wiedział czy łatwiej znaleźć pracę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepne się pod temat, znasz może jakieś widełki dla backendowca SF2 ew. ZF? Tak orientacyjnie ![]() Wiadomo - wszystko zależy od konkretnej osoby - skilla, znajomsoci anglieskiego, prezentacji kandydata, firmy... Generlanie w Irlandii widzę głównie zapotrzebowanie na ludzi od Javy i C#/ASP.NET. PHP nie jest tak popularne jak w Polsce. Mimo to oferty zaczynaja się od €25k, bardzo często spotykam wynagrodzenie rzędu €30k-€45k, ale widziałem też oferty powyżej €55k. Zakładając, że jako obcokrajowiec zalapiesz się na początek na dolne pułapy - powiedzmy €30k, to i tak miesiecznie do reki dostajesz €2100, co rowna sie okolo 9,000 PLN sowiq całkiem rozsądnie napisał o poszukiwaniu pracy. Ten post edytował Twist 18.01.2013, 12:04:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:41 |