![]() |
![]() |
-kubaaa- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzień dobry. Nie będę truł - przejdę od razu do sedna.
Układ plików: Kod - realizacje -- 201301_ostrow --- zdjecie1.jpg --- zdjecie2.jpg --- zdjecie3.jpg --- opis.txt -- 201202_dolnemlyny --- zdjecie1.jpg --- zdjecie2.jpg --- opis.txt -- 201206_suchedoly --- zdjecie1.jpg --- zdjecie2.jpg --- zdjecie3.jpg --- zdjecie4.jpg --- opis.txt itd Zawartość pliku opis.txt: Kod t: Tytuł główny p: Podtytuł Treść opisu, który zawiera polskie znaki i zawiera <b>proste</b> tagi html. Np: Kod t: Ostrów 2013 p: Podbudowa tego i owego Robiliśmy w Ostrowie podbudowę tego i owego i było ostro. zamiast "t:" i "p:" może być po prostu brany pierwszy wiersz jako tytuł, drugi jako podtytuł. A od trzeciez jako treść. Treść pisana w jednym ciągu, 2-3 zdania opisu, mogą pojawiać się tagi HTML (np. <b></b>) i fajnie by było gdyby się wykonywały. O co chodzi: chciałbym żeby mi się z tego tworzyło takie cuś: nazwa pliku JPG (bez rozszerzenia) jest pobierana do <span>, np: <span>Zdjecie1</span> i pisana z dużej litery (ale tu akurat sobie poradzę CSSem ![]() Walczę z tym cały dzień, ale prócz wylistowania całego drzewa katalogów i plików nie mogę nic więcej urodzić... Jeśli ktoś chciałby w ramach rozrywki interektualnej mi pomóc będę przewdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 15 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawartość plików tekstowych możesz pobrać na przykład za pomocą funkcji file_get_contents(), następnie rozdzielić linie i wyciągnąć z każdej z nich właściwą treść.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:04 |