![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: Uć. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako, że php.pl przeszło na IPB, to być może istniałaby opcja umieszczenia plików źródłowych i struktury bazy danych starego forum phpBB ? Moim zdaniem byłoby to świetne rozwiązanie, jako że dużo osób chciałoby mieć takie hacki (m.in. Pomógł mi, który niestety po instalacji zgodnie ze wskazówkami z forum mnie i kilku userom nie działa ![]() Pozdrawiam, Piotrek. Ten post edytował aceide 18.09.2004, 10:20:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe jakbyś uważnie czytał to prawdopodobnie będzie mozliwość starej skurki używania, co do modów Pomógł mi to możesz sciągnać z phpbb.pl tam jest na 100% bo raz nawet znalazłem :] i jest wiele modów ktore były na forum.php.pl tylko trzeba poszukac :]
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: Uć. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko że np. skórka to raczej było subSilver ze zmienionymi smileyami (o ile sobie przypominam), a mody ze strony phpbb.pl (wbrew pozorom) wcale nie są identyczne z tymi, które były na starym forum. Poza tym takie forum byłoby bardzo miłym rozwiązaniem czasochłonnego problemu instalacji i debugu modów. Dlatego zdania nie zmieniam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
nie widze przeszkod aby kod starego forum został udostepniony ... jak wroci seth z urlopu poprosze o spakowanie kodow i udostepnienie go w dziale download
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Świetnie!
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
jak seth wroci z urlopu i uporzadkuje swoje prywatne sprawy wiec pierwszy tydzien pazdziernika
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Oka, to jeżeli byłaby taka możliwość to prosiłbym o umieszczeniu postu w tym temacie jak już paczka będzie możliwa do ściągnięcia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj znajduja sie zrodla:
http://dev.php.pl/_archiwa/php.pl_phpBB.tar.gz Jako, ze nie mialem mozliwosci sprawdzenia czy wszystko dziala prosil bym o komentarze osob, ktore sciagnely zrodelka i odpalily na swoim phpBB. |
|
|
![]()
|
|
Brakuje struktury bazy danych bo raczej mody takie jak Pomogl Mi korzystaja ze swoich kolumn MySQL wiec narazie nawet nie probowalem go zainstalowac
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie strukture trzeba bylo by opisac tam gdzie zostala zmieniona.
Co do configa to mozna dac standardowy gdyz nic tam nei zostalo pozmieniane. |
|
|
![]()
|
|
A czy w najblizszym czasie mozna sie spodziewac opublikowania samej struktury? Mysle ze na podstawie backupow nie byloby z tym problemow. Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co udalo mi sie wydobyc z zrzutu bazy z phpBB te tabele zostaly zmienione wzgledem oryginalu (podalem tylko dodane pola):
Jezeli okazalo by sie, ze jakichs jeszcze brakuje to daj znac z infromacja o bledzie z phpBB. |
|
|
![]()
|
|
Nie działa mod "Pomogl mi" (jest do tego cos w SQL ?) i zglos do moderowania
![]() |
|
|
![]()
|
|
Co dokladnie nie dziala ? Jakie sa komunikaty ?
|
|
|
![]()
|
|
Wlasnie o to chodzi ze nie ma zadnych
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok, chyba wiem o co chodzi.
poszukaj w plikach adresu "forum.php.pl" albo wogole "php.pl". W ktoryms z plikow znajdziesz zmienna z takim adresem - musisz ustawic to na swoj adres. Chodzi o to, ze sprawdzany jest referer - jezeli jest z innego adresu niz ten ze zmeinnej to nic sie nie dzieje. |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście, pomaga ale tylko w przypadku zgłoszeń do moderowania. "Pomógł mi" nadal nie działa :/
Test: http://www.dj.fc.pl (user: test | test) Ten post edytował aceide 2.11.2004, 14:31:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz dodane w <prefix>_users.
Kod special_rank mediumint(8) ALLOW NULL UNSIGNED i Kod post_marked enum('n','y') NULL tak jak pisal Seth w http://forum.php.pl/index.php?showtopic=9531 bo mi dziala ;p |
|
|
![]()
|
|
Eheś
![]() update@11-12-2004: Teraz zaistniała kwestia niemożności zdejmowania odznaczeń Pomógł mi - jakieś na to rozwiązanie? ![]() Ten post edytował aceide 11.12.2004, 12:39:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 04:55 |