![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z skryptem php. gdyż mam taki kod: Kod <? session_start(); // dane do uzupe³nienia $id = ''; # kod referencyjny (ref) $code = urlencode('xxx'); # pe³ny prefiks kodów bezobslugowych $strona_bad = 'error.html'; # nazwa strony widocznej po wygasnieciu sesji, wpisaniu z³ego kodu lub po przekroczeniu czasu waznoci kodu $strona_ok = 'akcept.html'; # nazwa strony widocznej po wpisaniu kodu, gdy kod jest OK i czas waznoci kodu siê nie skoñczy³ // koniec danych do uzupe³nienia // informacje na temat bazy $host = 'mysql'; // nazwa lub numer IP hosta $user = 'xxx'; // nazwa uzytkownika $password = 'xxx'; // haslo do bazy $dbName = 'xxx'; // nazwa bazy danych // polaczenie oraz wybór bazy $polacz = mysql_connect($host, $user, $password) or die(mysql_error()); $db = mysql_select_db($dbName, $polacz) or die(mysql_error()); // if($_POST) { $check = $_POST['check']; $nick = $_POST['nick']; $handle = fopen("http://sms.cashbill.pl/backcode_check.php?id=".$id."&code=".$code."&check=".$check."", 'r'); $status = fgets($handle, 8); $czas_zycia = fgets($handle, 24); fclose($handle); $czas_zycia = trim($czas_zycia); if($status == '0') { // kod nieprawidlowy, przekierowanie na stronê z formularzem Header("Location: $strona_bad"); die(); } else { // kod prawid³owy, przekierowanie na stronê z wykupionym dostepem, $_SESSION['tend'] = time() + $czas_zycia; $nick = mysql_query("UPDATE konta SET vip='1' WHERE nick='$nick'"); Header("Location: $strona_ok"); die(); } } Header("Location: $strona_bad"); die(); ?> I chciałbym aby przed wykonaniem: Kod $nick = mysql_query("UPDATE konta SET vip='1' WHERE nick='$nick'"); żeby sprawdzało czy nick istnieje w bazie danych(jeżeli nie to przekierowywuje na strone error.html) Czy mógł by mi ktoś pomóc ? Z góry dzięki pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:22 |