![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, czy jest możliwość wcisnąć jeden submit w jednym formularzu, a zostaną wysłane dwa różne formularze?
Dajmy na to mamy coś takiego: Czy jest możliwość, gdy kliknę pierwszy submit, aby wysłało mi oba formularze? Ogólnie chodzi o to, żeby do skryptu wysyłało mi dane z obu formularzy, ale niestety pomiędzy tymi dwoma formularzami jest spora część strona, na której są inne formularze (np. logowania). Proszę o pomoc. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Nie, nie jest to możliwe
2) Masz dziwną strukturę strony, skoro dane z jednego forma musisz robijać na dwa formy 3) Jesli opierasz działanie strony na js, to po wcisnieciu submit pobierz dane z forma2, przypisz je do odpowiednich ukrytych pól w form1, a potem dopiero wyślij form1. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po prostu w logo mam inputa z treścią. A dalej na stronie w panelu bocznym mam selecta. I chodzi o to, że jak ktoś sobie np. zaznaczy województwo mazowieckie i wpisz sobie w inpucie tam koło logo i kliknie szukaj, to żeby brało mu też pod uwagę z tego selecta. A po prostu w kodzie pomiędzy tymi formularzami jest jeszcze formularz logowania.
Troszeczkę nie rozumiem tego pobrania przez JS. Dajmy na to:
I do tego funkcja JS:
Ten post edytował in5ane 10.01.2013, 16:30:44 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak po prawdzie to myślę, że nawet wysłanie formularza nie jest konieczne. Wszystkie wartości pól możesz pobrać za pomocą JS i przesłać je dalej do kolejnej podstrony, która odpowiada za wyszukiwanie.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Proponujesz by zrobić, że wciśnięcie Submita po prostu żeby tylko uruchomiło funkcję JS, która pobierze wszystkie dane i już z tej funkcji po prostu zrobić przekierowanie z pobranymi danymi do skryptu?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponujesz by zrobić, że wciśnięcie Submita po prostu żeby tylko uruchomiło funkcję JS, która pobierze wszystkie dane i już z tej funkcji po prostu zrobić przekierowanie z pobranymi danymi do skryptu? Sądzę, że tak będzie najlepiej. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
No to mam dalej pytania. Zrobiłem coś takiego:
Z tym, że jak próbuję pobierać categories i state to nie działa (samo search z pierwszego formularza działa). Myślę, że problem jest w tym, że i categories i state są multicheckboxami, tzn. np.: Proszę powiedzcie mi, jak to rozgryźć. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Taki przykład:
|
|
|
![]()
|
|
A mam jeszcze jedno pytanie. Teraz tak po prostu coś sprawdzam. Chce sobie wysłać dane z checkbox'ów. No i jak wysyłam i odbieram je w kontrolerze, to mam cały czas:
Kod array (size=1) 0 => string 'undefined' (length=9) Mój kod w kontrolerze to po prostu: Co jest nie tak? Kombinuje i krew zalewa... Dodam, że jakby było w input checkbox name: state1, state2, state3 itd... to by mi działało, ale ja chce to jako tablice przesłać. Jak później będę miał filtrować dane z bazy? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Nie podałeś w jaki sposób je wysyłasz?
|
|
|
![]()
|
|
Jak to nie podawałem? Nie rozumiem? No w jaki? Postem normalnie, o to pytasz?
Odstawmy teraz to JavaScript na bok. Pytam o samo przesyłanie danych z checkbox'ów. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Tak, o to. Ale oczywiście owe checkboxy są zaznaczone? Wiesz na pewno o tym, że niezaznaczony checkbox nie tylko nie przesyła wartości, ale i nie tworzy zmiennej POST?
|
|
|
![]()
|
|
Mam tych checkbox'ów state 16:
itd... do 16 Poza tym mam pole:
I teraz w kontrolerze daję: A gdy daję to dostaję (w zależności ile zaznaczę checkbox'ów): Kod array (size=1) 0 => string 'undefined' (length=9) @edit: K******rwa... patrzcie! Oczy mi wyszły na wierzch. Czy to mógł być problem, że było coś takiego?
Problem w tym, że muszę mieć tego onclicka, ale z nim nie działa, a bez niego działa. Ten post edytował in5ane 10.01.2013, 23:51:46 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:47 |