![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje się proste. Robiłem kilkoma metodami i za ni cholery nie chce przejść. Wyrzuca: "nie udało się dodać nowego rekordu" ponieważ za każdym razem $ins nie chce zadziałać.
Dane pobieram z formularza na index.php i przesyłam na register.php Oczywiście tutaj fragment kodu php:
może i ta informacja się przyda: korzystam z WAMPServera 2.2 z zaimplementowanym PHP 5.3.13, MySQL 5.5.24 oraz Apache 2.2.22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Wywal małpy -> @ (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! To tłumienie błędów. Może wtedy zobaczysz w końcu komunikaty błędów i dowiesz się co nie gra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal małpy -> @ (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! To tłumienie błędów. Może wtedy zobaczysz w końcu komunikaty błędów i dowiesz się co nie gra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wywaliłem'@' ale w dalszym ciagu nie wyswietla błędu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod INSERT INTO dane SET id=NULL Co to wgl za zapytanie?... |
|
|
![]()
|
|
Kod INSERT INTO dane SET id=NULL Co to wgl za zapytanie?... nadział "przedszkole" wszedłem tylko dlateog, że nie ogarniam jescze php zbyt dobrze więc nie miej mi tego za złe. Prawidłowe zapytanie już mam:
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj do manuala mysql a dowiesz się, że jest to poprawna składnia... Oczywiście, że jest poprawna. Ale tylko dla MySQLa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pisząc w ten sposób aplikację, po zmianie bazy trzeba cały kod przepisać (przynajmniej część SQL-ową), a nie o to chodzi... Lepiej napisać po ANSI: INSERT INTO tabela(....) VALUES(...) oczywiście też nie uwzględniając MySQLowego wynalazku Values(...), (...). DO tego celu lepiej użyć SELECT... Takie jest moje zdanie i tej wersji się będę trzymał. |
|
|
![]()
|
|
No tak, no bo przecież początkujący user, który dopiero zaczyna naukę mysql i php będzie przecież od razu tak pisał, by jego aplikacja chodziła bez jakichkolwiek zmian i na oracle i na psgre i na mysql....
Mój poprzedni post dotyczył bezsensownej nagonce zrobionej przez Chelo, który jest ograniczony tylko do jednej składni. Robienie tutaj dyskusji jak pisać, by było uniwersalne wszędzie naprawdę nie ma sensu w tym wątku. |
|
|
![]()
|
|
ja sem poradziłem z pomocą nospora więc dziękuję serdecznie i temat do zamknięcia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:25 |