![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zrobić profil w systemie, który został umieszczony na stronie http://webmade.org/porady/sesje-php-system-logowania.php .
W profilu miałby się znajdować login. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 9.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc w czym problem skoro wszystko jest opisane ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to aby wyciągnąć login jeżeli jestem zalogowany.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 9.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz zapytanie przykladowo :
i robisz to za pomoca sesji |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie konkretniej to zapytanie powinno zostać dodane
![]() Ten post edytował kiker91 9.01.2013, 21:31:26 |
|
|
![]()
|
|
Wkleiłem ten kodzik w profile.php, wziełem echo $q['user'], ale nie wyświetliło mi loginu
![]() Mógłbyś podać przykładową stronę w PHP z Profilem żeby nick się wyświetlał na niej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wartość jest przechowywana w zmiennej sesyjnej, także to ją wyświetlaj na stronie.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Mój plik profile.php:
Jednak dalej nie wyświetla loginu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzisz tu pewnej sprzeczności? Przyjrzyj się zapytaniu, a dokładniej warunkowi WHERE, porównujesz user_id ze zmienną sesyjną, która jest dopiero tworzona wewnątrz pętli przetwarzającej wyniki. A zaproponowany kod przez kolegę alekss nie ma najmniejszego sensu.
Tak to powinno wyglądać, teraz możesz sobie wyświetlić w dowolnym miejscu $_SESSION['login']. Fragment powyższego kodu pochodzi z 'Strona główna serwisu' z moimi lekkimi modyfikacjami. Ten post edytował b4rt3kk 10.01.2013, 19:43:00 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:31 |