![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pobrac rozmiar zdalnego pliku?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MoD @ 2004-09-17 21:14:17) ale o co Ci chodzi, MoD ![]() file_exists nie dość, że nie działa na zdalnych plikach, to w ogóle nie służy do sprawdzania rozmiaru! Cytat(manual) Zwraca TRUE jeśli podany plik w parametrze nazwa_pliku istnieje; FALSE w przeciwnym wypadku. Ta funkcja nie działa na zdalnych plikach; sprawdzany plik musi być dostępny przez system plików serwera. @Kuternoga: poszukaj, było coś na forum przy okazji jakiegoś tematu - sposób był taki że otwierali ten plik i pobierali jego rozmiar w bajtach z przesłanych nagłówków... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O kurde, pomyliła mi sie nazwa
![]() ![]() Ostatnio mi się to zdarza nazbyt często ![]() Jak i to nie zadziało to pozostaje file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wraz z strlen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował MoD 17.09.2004, 20:43:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@MoD: może zanim odpowiesz, przejrzyj manual co?
to jest filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (bez _) Cytat(manual: filesize) Ta funkcja nie działa na zdalnych plikach; sprawdzany plik musi być dostępny przez system plików serwera. @Kuternoga: w komentarzach do filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest funkcja remote_filesize; działa na tej zasadzie co mówiłem posta wyżej, wymaga cURL. no ale ktoś ostatnio zapodawał na forum coś takiego, i to bez korzystania cURL Ten post edytował rogrog 17.09.2004, 21:36:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet ja tą przykładową funkcję bez CURLa napisałem...
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=21...ndpost&p=126496 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Za dużo tych funkcjii i mi sie myli
![]() Ostatni raz z plików kożystalem... dawno... nawet już nie pamiętam kiedy ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MoD @ 2004-09-18 06:34:51) Za dużo tych funkcjii i mi sie myli ![]() Ostatni raz z plików kożystalem... dawno... nawet już nie pamiętam kiedy ![]() heh no tutaj nie chodzi o korzystanie z plikow bo chodzi o zdalne pliki wiec samo przez sie byloby to niewygodne W gruncie rzeczy znalazlem juz rozwiazanie ale dzieki za uwage
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:15 |