![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym aby na stronę mógł wejść tylko ktoś kto ma włączony JavaScript. Jeśli miałby wyłączony to przekierowywałoby by go automatycznie na inną stronę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Objaśnię to trochę inaczej. Jest strona i gdy na nią wejdziemy dostajemy punkt. Ja chce, żeby ten punkt otrzymywało się tylko gdy jest odpalony javascript. Czyli sprawdzenie musiałoby się odbyć na samym początku. A kod który podałeś sprawdza JS podczas ładowania.
Czyli, skrypt dodający punkty musiałby się załadować dopiero po sprawdzeniu czy JS jest odpalony. Ten post edytował rybak66zuo 8.01.2013, 19:39:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się wprost: http://stackoverflow.com/questions/4454551...nabled-with-php
Ew. możesz użyć get_browser, ale nie polecam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem sposobów z tego tematu, ale jakoś nie działają tak jak chce.
Chodzi o coś takiego: najpierw odbywałoby się sprawdzenie czy JavaScript jest odpalony: -jeśli były odpalony to dopiero wtedy zaczynałby się skrypt PHP. -jeśliby nie był odpalony to przekierowanie na inną stronę Z góry dziękuje. Ten post edytował rybak66zuo 8.01.2013, 20:56:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż swój kod( opisz jak próbowałeś ). Napisz jak jest działa teraz.
PS. Jeżeli nie masz sprawy bezpośrednio do mnie, a jedynie ogólny problem, który można poruszyć na forum prosiłbym o nie wysyłanie PW. W przyszłości ktoś może mieć podobne trudności i wtedy Twój temat może mu się przydać. Dziękuje. Ten post edytował kamil4u 8.01.2013, 22:06:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 9 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak musisz dołożyć kilka kroków...
1. Wpierw następuje żądanie http 2. Masz odpowiedź w postaci jakiegoś HTML 3. Jeżeli JavaScript działa, to prześlij potrzebne dane ajaxem do serwera. 4. Na podstawie odpowiedzi serwera uzupełniasz sobie to, czego akurat potrzebujesz... |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś mi troche bardziej obajaśnić, na jakimś przykładzie bo niestety ale jestem w tym zielony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 9 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Żądanie http (wpisujesz w przeglądarce urla: www.mojaDomena.com)
2. Odpowiedz HTML:
3. Warunkiem wykonania funkcji mojAjax jest włączony JS... W pliku ajax.php wykonujesz stosowne operacje i zwracasz jakiś tam wynik do skryptu typu:
p.s. Pisałem trochę z palca, trochę kopiowałem, ale powinno działać... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:34 |