![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy istnieje jakiś sposób na pingowanie serwera gry? Próbowałem funkcji fsockopen nawet z dopisanym protokołem udp://, potem funkcji exec i shell_exec mimo że bardzo często te funkcje są zablokowane na hostingach.
Chcę pingować serwer cs 1.6 tak żeby otrzymać ping w milisekundach. Czy wystarczy poprosić administratora hostingu żeby odblokował na moim serwerze www port, który chce odpytać przez fsockopen? Czy w ogóle nie ma takiej możliwości żeby uzystać ping serwera i mogę sobie darować? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to pomoże: http://stackoverflow.com/questions/9841635...server-with-php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki że skopiowałeś mi link do pierwszego wyniku w googlach jaki znalazłem wczoraj przed napisaniem tego tematu -.-
Niestety nie pomoże. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli twoje próby zwracają bład lub nic to tak albo port jest zablokowany w jakiś sposób, lub wyłączony jest ICMP na nim itp itd.
Jeśli twój kod pinguje z powodzeniem na przykład forum.php.pl:80 to wina leży po stronie serwera z CS - jedyne wyjście to odezwanie się do nich by ewentualnie jakoś to udostepnili. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
No skrypt radzi sobie z pingowaniem stron www, ale tylko z tym. Problem pojawia się przy pingowaniu ip z dziwnymi portami.
Odezwanie się do nich - masz na myśli hostera serwera cs czy hostera gdzie mam serwer www? Bo chyba jest możliwe że na moim serwerze www jest np odblkowany tylko port 80 do "socketowania" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 03:15 |