| -ARJ- |
|
|
Goście |
Witam.
mam pewien problem. tworze coś takiego jak by notes w php z wykorzystaniem mysql. każdy urzytkownik po zalogowaniu ma listę tytułów notatek które już zapisał, gdy klika na jeden z nich odpala się cała treść tej notatki. chciałem zrobić tak aby na tej stronce gdzie się wyświetla całość notatki była taka funkcja jak na poczcie: powszedni i następny. jest tylko jeden problem każdy nowszy wpis ma nie koniecznie id+1. czytałem o nextval i o next(array) ale nieumiem tego użyć. może mi ktoś pomóc? |
|
|
|
![]() |
| -CoOlOrek- |
|
|
Goście |
ludzie pomocy!!! mam podobny problem! też poszukuje rozwiązania na następną pozycję tylko że na forum które pisze!
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%)
|
Napisz dokładnie ile i jak pobierasz dane i jak je wyświetlasz.
Możesz napisać coś takiego. Na stronie z tym skryptem będą skróty wiadomości, a na stronie pelna_notka wszystkie informacje.
-------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
|
| -ARJ- |
|
|
Goście |
ja próbowałem z czymś takim:
każdy urzytkownik ma w bazie danych mysql "users" zapisane swoje dane. mam inną tabelkę w której są notatki
po zalogowaniu się użytkownik ma spis swoich tematów np. Temat jakiś tam | data po kliknięciu na temat otwiera się stronka ze skryptem:
zmienna "wid" przesyłana przez get podaje numer notatki wybrany z listy. w tym kodzie jest pokazane jak ja chciałem to zrobić tylko że nie działa. |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%)
|
żadnych pomysłów??
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:01 |