![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znajoma dostała zadanie z informatyki, na zaliczenie, którego nie rozumie...powiedziałem spoko...pokaz to Ci pomoge.
Jednak sam nie czaje zbytnio tego zadania... "wyznaczenie wartości ekstremalnych oraz podanie ich pozycji w dowolnym trójkacie tablicy dwuwymiarowej". Jeżeli chodzi o ten trójkąt tablicy dwuwymiarowej to wydaje mi sie ze jest to trojkat pascala...spoko...mam go w php rozrysowanego. Ale o co kaman z tymi wartościami ekstremalnymi?? ![]() Zastanawiałem się też czy przez przypadek nie może chodzić o "wartości maksymalne" jakie php może rozrysować...w sensie liczby... np typ INT czy coś w tym stylu... Prosze o pomoc! ![]() EDIT: Troche pogrzebałem...w funkcjach jest coś takiego jak wartości najmniejsze i największe...co stanowią właśnie wartości ekstremalne...może chodzi o to?? Żeby wypisać liczbę najmniejszą tego trójkąta oraz największą ![]() Trudno...zadanie jest na jutro więc zrobiłem tak jak mi sie wydawało ![]()
Ten post edytował MateuszRyaN 6.01.2013, 23:07:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:58 |