![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój problem dotyczy BARDZO dziwnego zjawiska z którym napotkałem się w ten weekend. Nie mogę tego rozgryźć gdzie jest błąd dlatego też napisałem ten temat i proszę Was o pomoc.
fragment kodu PHP nad którym pracuję: (Jest to funkcja z fragmentu klasy rozszerzenia/pluginu do wordpress dostępnego tutaj: Klik) KOD - ZOBACZ Problem dotyczy kodu znajdującego się w liniach 31-44 To co próbuje tam osiągnąć to ogarnięcie znacznikiem <a> bloku <div class="tweets-header"> Robię to po to ponieważ chcę osiągnąć efekt aby cały ten div był klikalnym linkiem. Wszystko ładnie lecz nie wychodzi.... Podejrzałem kod który generuje przeglądarka a tam coś takiego: ZOBACZ Dlaczego ten znacznik: <a href="abc.pl"></a> jest powielony 3x i nie pozamykany tak jak należy ? Bardzo prosił bym o jakiekolwiek podpowiedzi lub rozwiązania co może być tego powodem. Dziękuję! PS: tutaj jeszcze na wszelki wypadek kod całej tej klasy ZOBACZ - Kamil ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ok, rozwiązałem ten problem. Okazało się że nie miało to nic związanego z tym konkretnym kodem php. Po prostu chcąc ogarnąć jakiegokolwiek DIV'a znacznikiem <a> nie może mieć on później już w środku (swojej zawartości) żadnych innych znaczników <a> ! ŹLE: <a href="www.strona.pl"> <div class="kamil"> <a href="www.fcesrfv.pl">wda</a></div> <span>dwadwda<span> </a> DOBRZE: <a href="www.strona.pl"> <div class="kamil">wda</div> <span>dwadwda<span> </a> Taka mała lekcja HTML... Temat do zamknięcia. Ten post edytował malkavi 15.01.2013, 14:15:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:05 |