![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, otóż nie mogę poradzić sobie z zagnieżdzeniem s3 slidera w trzech divach jednocześnie, aby te wykonywały się w ten samym momencie. Z jednym divem daje rade ale dwa lub trzy na raz, to kod wariuje. Nawet jeśli zmieniam nazwy divów, i ich odwołania, to kod wykona się najpierw w jednym oknie, później przejdzie do kolejnego i kolejnego. Prosiłbym o pomoc, aby kod mógł się wykonywać równolegle w trzech oknach w jednym czasie. Link do slidera: http://www.serie3.info/s3slider/ Przypuszczam, że slider znany, więc nie powinno być problemów ![]() -------------------- Taaak, zaciekawiło mnie php i spróbuję coś z tym zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj mam funkcję z tego właśnie slidera(dodałem drugiego diva, którego nie czyta):
natomiast tutaj fragment html'a:
-------------------- Taaak, zaciekawiło mnie php i spróbuję coś z tym zrobić.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ustaw inne wartości dla timeOut
|
|
|
![]()
|
|
nic to nie pomogło
![]() kod wykonuje się w jednym oknie, po czym przerwa i przechodzi do kolejnego i kolejnego :/ Nie wiem jak zrobić, zeby wykonał się równolegle we wszystkich ![]() -------------------- Taaak, zaciekawiło mnie php i spróbuję coś z tym zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż to może online, nie znam tej biblioteki, a na oko powinno działać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten przykład działa, postaraj się na nim wzorować - również na stylach CSS. Musisz jednak zauważyć, że z tym skryptem jest coś nie tak. Gdy przesuniesz suwak przeglądarki, lub cokolwiek, to slidery automatycznie łapią "opóźnienia" i przestają wykonywać prace jednocześnie. Chociaż nie zawsze tak jest. U mnie zupełnie losowo, raz działają jednocześnie raz przestają. Nie znam się na JS ale pewnie to rozwiązanie twojej zagadki - wina skryptu.
Ten post edytował john-johnson 5.01.2013, 19:38:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 13:08 |