![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przyszlo mi do glowy, ze pasowaloby stworzyc sobie galerie zdjec na stronie.
i tu zaczal sie problem. najprawdopodobniej wypadaloby wykorzystac javascript albo jQuery czy jeszcze cos tam innego, bo pewnie sam PHP nie wydoli ![]() zdjecia wyswietlam sobie na stronie, ale nie tak jakbym tego chcial. interesuje mnie cos takiego: lewa strona:srodek:prawa strona 3miniaturki:duze zdjecie o wysokosci=suma wysokosci 3 miniaturek:3 miniaturki z wyswietleniem tego juz jakos bym sobie poradzil, tylko jak teraz zmienic duze zdjecie bez zmiany adresu? tj: po kliknieciu w miniaturke zamienia ona sie w zdjecie duze i wyswietlana jest na srodku, a tamto zdj leci do miniaturek. mozliwosc przesuwania zdjec za pomoca strzalki prawo lewo na stronie. jesli np mam zdjec w galerii 100, to: 1,2,3,4,5,6,7> >> 1,2,3 - miniatury w pionie po lewej 4 - zdjecie duze 5,6,7 - miniatury w pionie po prawej < - poprzednie zdjecie << - pierwsze zdjecie > - kolejne zdjecie >> - ostatnie zdjecie 5,6,7,8,9,19,11 << <5,6,7,8,9,10,11> >> 5,6,7 - miniatury w pionie po lewej 8 - duze zdjecie 9,10,11 - miniatury w pionie po prawej jak takie cos osiagnac? co wykorzystac? nie szukam gotowca, tylko podpowiedzi jak cos takiego osiagnac. nie szukam tez hasel: "poczytaj o jQuery", "poczytaj o AJAXIE"...tylko konkretow: "jQuery to i to", itp. z gory sliczne dzieki za chec pomocy ![]() to moze inaczej. jak zmieniac zdjecia bez zmiany linku. niech pod linkiem np www.mojastrona.pl/galeria.php pojawi sie galeria, tj. duze zdjecie na srodku, a po prawej 3 kolejne zdjecia - to wiem jak zrobic, ale jak po kliknieciu na ktores z 3 zdjec podmienic zawartosc z duzego zdjecia? wtedy wykona sie kolejne jakies polecenie i po lewej bedzie 3 male zdjecia, po prawej 3 a na srodku duze klikniete zdjecie. podpowiedzcie cos ![]() ![]() -------------------- Lombi !! kłaniam Ci się od 00:45 dnia 2012-01-27 !! :)
Serdeczne dzięki !! :) zespół na wesele?wejdź :) ręcznie robione ozdoby, obrazy, figurki i wiele innych :) zapraszam :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:12 |